Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Τα «Μυστικά της Ελλάδας» από τον Όλυμπο & την Αμοργό, ως το Δίλοφο της Ηπείρου, από τις Λίμνες Πρεσπών ως τη Λακωνική Μάνη - σπουδαία έκθεση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

πηγή www.eirinika.gr
Από τις 4 Απριλίου έως τις 31 Αυγούστου 2014, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και το Geo Routes Cultural Institute διοργανώνουν Φωτογραφική Έκθεση με τίτλο «Μυστικά της Ελλάδας» (Αφίξεις, Είσοδος 1, εκθεσιακός χώρος “Art & Culture”).Στόχος της έκθεσης είναι να ταξιδέψει τον επισκέπτη, μέσω των πολιτιστικών οδοιπορικών των Geo Routes & Aegean Routes σε όψεις της «μυστικής» Ελλάδας, προσφέροντας του μία ξεχωριστή βιωματική περιπλάνηση στο σπάνιο πολιτιστικό, φυσικό, ιστορικό και γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας.

Τα «Μυστικά της Ελλάδας» που εκτίθενται στο αεροδρόμιο είναι:

Όλυμπος, Στα χνάρια των Θεών

Λαυρεωτική, Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου

Αμοργός, Εκκλησάκι Αγίου Φανουρίου

Ήπειρος, Δίλοφο

Δυτική Μακεδονία, Λίμνες Πρεσπών

Λακωνική Μάνη, Σπήλαια Διρού

Μεσογειακή Διατροφή, ένταξη στον Κατάλογο της ‘Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO 2010

Τα πολιτιστικά οδοιπορικά για την Ελλάδα Geo Routes & Aegean Routes τελούν υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, καθώς η αποστολή και το όραμα τους συνάδουν με το Πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού «Πολιτισμός-Τουρισμός-Ανάπτυξη». Κάθε εικόνα στην έκθεση «Μυστικά της Ελλάδας» συνοδεύεται από το θεματικό κλειδί εκείνο, που κωδικοποιεί και αποτυπώνει τη θεματική ύλη κάθε οδοιπορικού.

Παράλληλα, στο χώρο της Έκθεσης, καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα προβάλλεται βίντεο με 250 επιλεγμένα φωτογραφικά θέματα από όλη την Ελλάδα.

Η σημασία της ‘Εκθεσης ‘Μυστικά της Ελλάδας’ έρχεται σε συνέχεια της εθνικής επιτυχίας της αναγνώρισης της συνέργειας της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO με το Geo Routes Cultural Institute, ως προτύπου βέλτιστης πρακτικής για την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κατά τις εργασίες της 37ης Συνόδου της Γενικής Διάσκεψης της UNESCO στο Παρίσι στην οποία συμμετείχαν τα 195 κράτη-μέλη του Διεθνούς Οργανισμού (Νοέμβριος 2013).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επόμενη μέρα για το Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα

  Θετικά ήταν τα συναισθήματα που δημιούργησε στους κατοίκους της Αίγινας η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Αττικής για την έναρξη εργασιών αν...