Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ελλάς - Γαλλία, κινηματογραφική συμμαχία

πηγή http://www.tovima.gr/


Συνεργασία για χρηματοδοτική υποστήριξη των αντίστοιχων κέντρων κινηματογράφου
Η κ. Φρεντερίκ Μπρεντίν, Γενική Διευθύντρια του CNC και ο κ. Γρηγόρης Καραντινάκης Γενικός Διευθυντής του Ε.Κ.Κ. υπογράφουν το προσύμφωνο.
9
εκτύπωση  

Προσύμφωνο συνεργασίας για την δημιουργία ενός χρηματοδοτικού μηχανισμού υποστήριξης συμπαραγωγών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας υπογράφηκε την περασμένη Παρασκευή 4 Απριλίου στο Παρίσι ανάμεσα στο Γαλλικό και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Κατόπιν επιλογής από κοινή επιτροπή, το Ταμείο θα επιχορηγεί την υποστήριξη κινηματογραφικών συμπαραγωγών που θα πραγματοποιούνται από μία τουλάχιστον εταιρία παραγωγής εγκατεστημένη στη Γαλλία και από μία εταιρία παραγωγής εγκατεστημένη στην Ελλάδα.

«Το Προσύμφωνο υπεγράφη σαν εργαλείο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και προστασίας των κινηματογραφικών ταλέντων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ε.Κ.Κ. Το σκεπτικό άλλωστε βασίστηκε στο  ότι οι διεθνείς συμπαραγωγές αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της κινηματογραφικής βιομηχανίας και ενισχύουν τις δημιουργικές ανταλλαγές μεταξύ των χωρών και συνεισφέρουν στην καλύτερη διάδοση των έργων.

Οι τελικές λεπτομέρειες της Συμφωνίας θα καθοριστούν εντός του επόμενου τριμήνου, ενώ το χρονικό διάστημα λειτουργίας θα είναι τρία έτη.

Η τελετή των υπογραφών έγινε στο πλαίσιο του Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε για το μέλλον του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και διοργανώθηκε στo Παρίσι από την Υπουργό Πολιτισμού και Επικοινωνίας  της Γαλλίας, κ. Ορελί Φιλιπετί, παρουσία των Υπουργών Πολιτισμού της Ευρώπης, της Επιτρόπου Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.Ανδρούλας Βασιλείου, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σούλτς, όπως και άλλων Επιτρόπων της Ε.Ε.

Το Προσύμφωνο υπέγραψαν η κ. Φρεντερίκ Μπρεντίν, Γενική Διευθύντρια του CNC  και ο κ. Γρηγόρης Καραντινάκης Γενικός Διευθυντής του Ε.Κ.Κ. Από το  Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παρέστη η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού κ. Κυριακή Γιαννακίδου.

Η συμφωνία μπορεί να θεωρηθεί ως μια ανάσα για τους Ελληνες δημιουργούς που εδώ και χρόνια παλεύουν για να κάνουν κινηματογράφο, πολλές φορές χωρίς επιτυχία. Σημαίνει επίσης ότι ο πήχης του ανταγωνισμού ανεβαίνει  ψηλότερα διότι όπως είναι φυσικό δεν θα καταφέρουν όλες οι ταινίες να χαρούν αυτής της συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...