Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

1ο Φεστιβάλ Χόμπι - HΟΒΒΥthess

1ο Φεστιβάλ Χόμπι - HΟΒΒΥthess

Helexpo

Φεστιβάλ - 1ο Φεστιβάλ Χόμπι - HΟΒΒΥthess
Μια πληθώρα από χόμπι σας περιμένουν στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ
04.04.2014 έως 13.04.2014
 πηγή    http://www.elculture.gr/
Από τις 4 έως τις 13 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Φεστιβάλ Χόμπι στην Ελλάδα που διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Stratego. Στόχος του Φεστιβάλ είναι να φέρει το κοινό σε επαφή με μία πληθώρα από χόμπι, που έχουν σαν κοινό παρονομαστή τον εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα. Οι εν λόγω δραστηριότητες θα προέρχονται από όλες τις σφαίρες ενδιαφερόντων, όπως περιγράφονται παρακάτω. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις και δράσεις με επιμορφωτικό περιεχόμενο γύρω από την οικολογία, την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία κ.ά.
Η HOBBYthess θα λειτουργήσει τόσο ως μία πλατφόρμα επικοινωνίας για όσους ήδη ασχολούνται με κάποιο χόμπι, ωστόσο δεν είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με «ομοϊδεάτες» τους, αλλά και ως ένα θεματικό πάρκο με χόμπι και δραστηριότητες, όπου ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί, με το κόστος ενός εισιτηρίου εισόδου, να ενημερώνεται και -το κυριότερο- να συμμετέχει.

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες δραστηριοτήτων:

1) Νόηση & στρατηγική: Με επίκεντρο το Stratego, το οποίο είναι ενταγμένο στην Ολυμπιάδα Αθλημάτων Νόησης, θα παρουσιαστεί μία πληθώρα από συναφή παιχνίδια: στρατηγικής, ρόλων, με κάρτες, αναπαράστασης (re-enactment) κ.ά. Σημειώνεται επίσης ότι το Φεστιβάλ θα αποτελέσει ορόσημο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Stratego που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2014, καθώς κατά τη διάρκειά του θα λάβουν χώρα και οι πρώτοι προκριματικοί αγώνες.
2) Επιστήμη & τεχνολογία: Η διοργάνωση έχει εξασφαλίσει τη συνεργασία της ελληνικής εταιρίας που έχει στην αποκλειστική διάθεσή της τις μοναδικές βιόσφαιρες (κλειστά οικοσυστήματα βασισμένα στην τεχνολογία της NASA). Πρόκειται για εκπαιδευτικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται ευρέως στο μάθημα της βιολογίας. Παράλληλα, σχεδιάζεται η λειτουργία ενός «διαδραστικού μουσείου υπολογιστών» όπου οι επισκέπτες θα μπορέσουν να ενημερωθούν για εφαρμογές σε υπολογιστές από τη δεκαετία του '90, του '80 ακόμη και του '70.
3) Φυσικά προϊόντα, μαγειρική & κήπος: Μέσα από τα εργαστήρια παρασκευής φυσικών προϊόντων, κηπουρικής κ.ά. οι επισκέπτες θα λάβουν τις βασικές γνώσεις για να παρασκευάσουν από τα δικά τους σαπούνια και φυσικά καλλυντικά μέχρι τη δική τους μικροκαλλιέργεια, η οποία θα τους εξασφαλίζει μία μικρο-ποσότητα λαχανικών στην καθημερινή διατροφή.
4) Χειροτεχνία & κόμικς: Το τμήμα της χειροτεχνίας θα στηθεί σε συνεργασία με την PillBOX και θα περιλαμβάνει εργαστήρια κοπτικής ραπτικής, κατασκευών, κοσμημάτων, αξεσουάρ, διακοσμητικών ειδών κλπ καθώς και μία ανοιχτή αγορά πρωτότυπων χειροποίητων αντικειμένων, που θα διατίθενται προς πώληση σε προνομιακές τιμές. Παράλληλα, θα στηθεί μία mini-έκθεση κόμικς από έργα των μελών της Inkorrekt, και όλοι οι φανατικοί του είδους θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν ιδιαίτερα και σπάνια κόμικς από τις κόμικ-μπουτίκ που θα βρίσκονται στο χώρο. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεαματικές επιδείξεις τεχνικών graffiti, tattoo-ing και άλλες μορφές street art από διακεκριμένους καλλιτέχνες του είδους.
5) Αθλητισμός, εθελοντισμός & δραστηριότητες υπαίθρου: Ομάδες εναλλακτικού αστικού αθλητισμού (π.χ. παρκούρ, ποδηλασία, skate board, αεροσφαίριση, ζούμπα κ.ά.) θα παρουσιάσουν θεαματικές επιδείξεις των ικανοτήτων τους σε ειδικά διαμορφωμένους διαδρόμους εντός του χώρου του Φεστιβάλ.

Εισιτήρια

Για ημερήσια επίσκεψη
Κανονικό: €5
Μειωμένο: €3 
Διαρκείας  
Κανονικό: €10
Μειωμένο: €5 μειωμένο 
Η είσοδος σε ΑΜΕΑ είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Helexpo

Εγνατίας 154, 54636 Θεσσαλονίκη, +30-2310-291129 , http://www.helexpo.gr/
Είσοδος 3 - 10 ευρώ
- See more at: http://www.elculture.gr/festival/hobbythess-833088#sthash.S8HxGOo9.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επόμενη μέρα για το Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα

  Θετικά ήταν τα συναισθήματα που δημιούργησε στους κατοίκους της Αίγινας η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Αττικής για την έναρξη εργασιών αν...