Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ημερίδα για την προστασία των παραδοσιακών οικισμών, 26/4/2014, Ύδρα

πηγή http://www.ellet.gr/

«Προστασία Παραδοσιακών Οικισμών & Σύγχρονος Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός» είναι το θέμα της Ημερίδας που διοργανώνει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού και το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς, το Σάββατο, 26 Απριλίου 2014 στην Ύδρα, στο ξενοδοχείο Bratsera.

Η ημερίδα απευθύνεται: α/ στο ευρύ κοινό, β/ σε αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς, καθώς και σε όσους ασχολούνται με έργα στερέωσης και αποκατάστασης παραδοσιακών κτηρίων, και γ/ σε εκπροσώπους αρμοδίων φορέων της πολιτείας, με στόχο  την διερεύνηση τόσο των προβλημάτων, όσο και των τρόπων προστασίας τoυ παραδοσιακού οικισμού της Ύδρας.

Στόχος της ημερίδας είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου για την προστασία των παραδοσιακών οικισμών, στο πλαίσιο των σημερινών αναπτυξιακών προκλήσεων. Η ανάγκη εξισορρόπησης ανάμεσα στην προστασία των παραδοσιακών οικισμών της χώρας και την δημιουργία ενός σύγχρονου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού αποτελεί ζητούμενο, και για τον σκοπό αυτό εξετάζεται το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και παρουσιάζονται ποικίλες προσεγγίσεις σε σχέση με τους τρόπους προστασίας της Ύδρας.

Ο διάλογος, που ξεκίνησε με την ημερίδα της Αθήνας (13/01/2012), της Σίφνου (13/10/2012), των Ιωαννίνων (27/10/12), του Βόλου (09/03/2013) και των Χανίων (12/10/14), συνεχίζεται τώρα με την ημερίδα της Ύδρας, ενώ ακολουθεί μία ακόμα, το φθινόπωρο του 2014 στην Καλαμάτα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με δήλωση συμμετοχής.

Δείτε παρακάτω την αίτηση συμμετοχής και το πρόγραμμα.
Οργάνωση ημερίδας: Κωνσταντίνος Κουτσαδέλης

PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επόμενη μέρα για το Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα

  Θετικά ήταν τα συναισθήματα που δημιούργησε στους κατοίκους της Αίγινας η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Αττικής για την έναρξη εργασιών αν...