Κυριακή 6 Απριλίου 2014

back to Athens 2014

πηγή http://campoint.gr/?p=6014

Το back to Athens επιστρέφει στην Πλατεία Κοτζιά, στην περιοχή του Δημαρχειακού μέγαρου και στην καρδιά της Αθήνας, συγκεντρώνοντας και πάλι το αθηναϊκό καλλιτεχνικό δυναμικό σε μιά φεστιβαλική συνένωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Μια πολιτιστική πλατφόρμα η οποία αρχικά στηρίχθηκε στην ήδη υπάρχουσα τεχνογνωσία της CHEAPART και του CAMP! και εξελίχθηκε ως μια δυναμική καλλιτεχνική πρωτοβουλία στο κέντρο της πόλης αλλάζοντας ως ένα βαθμό και την κυρίαρχη αντίληψη που θέλει το κέντρο της πόλης επικίνδυνο και ζοφερό.
Το back to Athens είναι μια πλατφόρμα ιδεών που παίρνουν τη μορφή εκθέσεων, παραστάσεων, μουσικών performance, προβολών αλλά κυρίως είναι μια συνάντηση καλλιτεχνών, στο κέντρο της πόλης, ένα μέρος που γεννιούνται ιδέες και καταφέρνουν να πραγματοποιηθούν.
Eπιμέλεια: 
Γιώργος Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Φωτεινή Καπίρη
Υποστήριξη:

FRESH HOTEL Athens
Χορηγοί επικοινωνίας: Συμμετέχει:

Αναλυτική Περιγραφή εκθέσεων & Προγράμματος
back to Athens 2014

ΕΓΚΑΙΝΙΑ / ΠΕΜΠΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013
Την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014 στο Air Lounge roof bar του Fresh Hotel στις 19:00 θα γίνει η παρουσίαση όλων των εκδηλώσεων του back to Athens στους καλλιτέχνες, το κοινό, τους επιμελητές και τον τύπο και ακολούθως θα ανοίξουν όλοι οι χώροι για να υποδεχθούν το κοινό στις 20:00.
Οι χώροι θα παραμείνουν ανοικτοί μέχρι τις 23:30 και θα ακολουθήσει party με προβολές και dj sets στο ισόγειο του CAMP!

Free Fuel – Breathe And Reboot – We Are Open

CAMP!
Διάρκεια: 3 – 30.4.2014
Επιμέλεια: Γεωργία Σταθοπούλου, Tania Simoes
Kείμενα: Φωτεινή Βενιέρη
Συμμετέχουν: Sara Franco, Pedro Zamith, Θεώνη Δημοπούλου, Εunice Artur, Xρήστος Σούλαρης, Μαρία Γκουβέλη, Γεωργία Σταθοπούλου, Tania Simoes, Γιάννης Γιγουρτάκης, Μιχάλης Ζαχαρίας.
Δέκα Ευρωπαίοι καλλιτέχνες επανακαθιστούν το απαγορευμένο, σε μια σύγχρονη μαύρη αγορά.
Όνειρα σε μια εποχή που η επιδίωξη τους φαντάζει πολυτέλεια. Ποιο είναι το καύσιμο που κάνει τον κόσμο μας να κινείται. Τι μας τροφοδοτεί?
Περάστε! Ένα κουτί γεμάτο όνειρα. Επαναχρησιμοποιημένα. Επιρροή. «Μην ανοίγετε».
Ένας σταθμός γεμάτος όνειρα. Μια τιμή. Όνειρα στη μνήμη, όνειρα στην αιωνιότητα.
Φυλακή.
Ψευδαίσθηση.
Όνειρα-όπλα. Στόχοι και όρια. Μαύρη αγορά.
Πραγματικότητα. Πόλεις. Αστικός σχεδιασμός. Ανα- παραγωγές, ανα-προβολές.
Μετάβαση. Μαζική παραγωγή-καταναλωτικά αγαθά. Μια μυθολογία. Περάστε! Yes, we’re open!
Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!
back to Athens 2014: FREE FUEL facebook event: https://www.facebook.com/events/592261467536366/

OZON Raw presents Mr Kalamaris by Magneto at the Artwall

ΑRTWALL
Διάρκεια: 3 – 26.4.2014
Επιμέλεια: ΟΖΟΝ Raw
Συνδιοργάνωση: ArtWall (Φωτεινή Καπίρη), Fresh Hotel
Στο πλαίσιο του back to Athens 2014 το OZON Raw παρουσιάζει την έκθεση Mr Kalamaris by Magneto @ the Artwall που εντάσσεται στην εκδήλωση Fashion Room Service η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Fresh Hotel Athens στις 9 Απριλίου.
Ο Κύριος Καλαμάρης είναι ο κεντρικός χαρακτήρας/persona μιας καθημερινής ιστορίας που βλέπει τον εαυτό του, τον κόσμο και τη ζωή με ένα τρόπο σουρεαλιστικό. Είναι μια ιστορία για την οικογένεια, την πίστη, το φόβο, τα όνειρα, και την αγάπη για την αέναη επανάληψη –όλα αυτά που είναι τελικά η ζωή. Το νόημα βρίσκεται στα συναισθήματα που μένουν απαράλλαχτα στον χρόνο ενώ πρόσωπα και εικόνες εναλλάσσονται και διαδέχονται η μια την άλλη στο πέρασμα του.
Ο Κύριος Καλαμάρης μας παρουσιάζεται μέσα από φωτογραφίες και βίντεο.
back to Athens 2014: OZON Raw presents Mr Kalamaris by Magneto at the Artwall facebook event: https://www.facebook.com/events/1476297585923303/

Lost and Found

ΠΙΝΔΑΡΟΣ
Διάρκεια: 3 – 13.4.2014
Επιμέλεια κειμένων εκθεσης: Ελευθερία Κωνσταντάρα
Επιμέλεια εκθεσης: Μichelangelo Bevilacqua
Επιλογή καλλιτεχνών και συντονισμός: Χρήστος Σουλαρης, Μάρω Βασιλειάδου
Συμμετέχουν: Αγγελική Τσοτσόνη, Αδαμαντία Νίκα, Χρήστος Σούλαρης, Μάρω Βασιλειάδου, Γεωργία Τουρμούζη, Κατερίνα Μπότσαρη, Lsrcv-Njry, thereisamajorprobleminaustralia, Μαρίνα Βελισιώτη, Μιχάλης Πουλάς, Νίκος Γυφτάκης, Σοφια Παπακώστα, Ζαχαρίας Πετράκης, Γιώργος Λυμπερόπουλος, Kωνσταντίνος Πάτσης.
15 Ελληνες καλλιτέχνες δίνουν την δική τους προσέγγιση στην φράση “Lost and Found” σε κοινωνικό ψυχολογικό αλλά και πολιτικό επίπεδο. Οι καλλιτέχνες προσπαθούν να δώσουν μέσα από το δικό τους πρίσμα την δική τους οπτική για τα πράγματα σε μια πολύ ευέλικτη θεματική η έκθεση θα περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα, φωτογραφία, βίντεο και εγκαταστάσεις.
back to Athens 2014: Lost and Found facebook event: https://www.facebook.com/events/234596180061354/

dys_torsion

ΠΙΝΔΑΡΟΣ
Διάρκεια: 3 – 13.4.2014
Μια έκθεση των Νικολέτα Κανέλλου, Δώρας Μπελεγρίνου, Ιωάννη Παναγάκου, GRAAM, Γεωργία Βορριά. Ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης dys_torsion υπονοεί μέσω λογοπαιγνίου έννοιες όπως στρέβλωση, εγκλωβισμός, παράλογο, ανοίκειο. Ο κάθε καλλιτέχνης της ομάδας με την βοήθεια της ψηφιακής γλώσσας επεξεργάζεται χώρους μέσα από τον δικό του διαφορετικό προσωπικό δρόμο «στρέφοντας» κάθε φορά την πραγματικότητα σε νέα μονοπάτια. Οι χώροι άλλοτε παραμορφώνονται, άλλοτε αποκτούν παράδοξη λειτουργία, άλλοτε συνομιλούν με γραφικά περιβάλλοντα, άλλοτε δημιουργούν παράλογες εικόνες, άλλοτε λειτουργούν αλληγορικά. Μέσα από τους τόπους αυτούς και με την βοήθεια του μοντάζ, της επανάληψης, του ρυθμού, και της ταχύτητας, αναδύονται νέα μηνύματα, έννοιες και συμβολισμοί όπως η σύγχρονη αστική πραγματικότητα, η έννοια της ταυτότητας, η υπαρξιακή αναζήτηση, η οικονομική κρίση.
back to Athens 2014: dys_torsion facebook event: https://www.facebook.com/events/138037079700136/

Hypnodrones / παρεκκλίσεις ύπνου

ΠΙΝΔΑΡΟΣ
Διάρκεια: 3 – 13.4.2014
Συμμετέχοντες: Campus Novel (Ινώ Βαρβαρίτη, Γιάννης Δελαγραμμάτικας, Φωτεινή Παλπάνα, Γιάννης Σινιόρογλου, Γιάννης Χειμωνάκης)
back to Athens 2014: Hypnodrones / παρεκκλίσεις ύπνου facebook event: https://www.facebook.com/events/1398382683762466/?ref=br_tf
Οι Campus Novel “κατασκευάζουν” ένα πεδίο συσχετισμών γύρω από τη συνθήκη του ύπνου, υπό το γενικό τίτλο Hypnodrones – Παρεκκλίσεις ύπνου. Η συγκεκριμένη διαχείριση βασίζεται στο βιβλίο του Jonathan Crary, 24/7 Late Capitalism and the Ends of Sleep, στην ταινία του Chris Marker, La jetée και στη δράση We are the receiving end of a mapping device in a blissful state of responsibility refusal, που πραγματοποιήθηκε από τους Campus Novel στη λίμνη Weissensee στο Βερολίνο το Μάϊο του 2013.

An Urban Film Map

CAMP!
Διάρκεια: Πέμπτη 3.4 στις 21:30, Tρίτη 8.4 στις 21:30,
Πέμπτη 10.4 στις 21:30, Παρασκευή 11.4 στις 21:30
Επιμέλεια: Κίκα Κυριακάκου, Ανδρέας Κίκηρας
Μια έρευνα πάνω στην αστική τοπιογραφία και στην καταγραφή της μέσα από φιλμ, είτε πρόκειται για έργα μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ ή video art, μια απόπειρα χαρτογράφησης και ανάγνωσης του αστικού χώρου όπως αυτός εντοπίζεται σε ταινίες κάθε μορφής. Περιλαμβάνονται οι ενότητες:
back to Athens 2014: An Urban Film Map facebook event: https://www.facebook.com/events/1413031472284272/
Urban Silence:
Βερολίνο: H Συμφωνία Μιας Μεγαλούπολης, του Βάλτερ Ρούτμαν (Γερμανία, 1927, 72’)
Μανχάτα, των Τσαρλς Σίλερ και Πολ Στραντ (Η.Π.Α., 1921, 11’)
Ο Άνθρωπος με την Κινηματογραφική Μηχανή, του Τζίγκα Βέρτοφ (Σοβιετική Ένωση, 1929, 68’)
Urban Underground:
Η Αδρεναλίνη Κατατρώει το Αίμα, του Άλεν Κερκπάτρικ (Η.Π.Α., 1975, 31’)
Καρναβάλι Μέσα στη Νύχτα, του Μασάσι Γιαμαμότο (Ιαπωνία, 1982, 108’)
Urban New York Close Up by Art21:
Ντοκιμαντέρ με τους εικαστικούς Μέρι Μάτινγκλι, Λιζ Μάτζικ Λέιζερ, Έριν Σίρεφ, Ντέιβιντ Μπρουκς, Τόμι Χάρτανγκ
Urban Shorts:
Βιντεοέργα και φιλμ των Παναγιώτη Βούλγαρη, Κακάο Ροκς, Άγη Κελπέκη, Αιμιλία Μπουρίτη, Καρολίν Ντε Λανόι, Γιώργου Ροσολύμου & Μαρίας Παπαδάκη
Το An Urban Film Map που παρουσιάζεται στο back to Athens 2014 πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Art21 της Νέας Υόρκης και της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Aθήνα.

Pixathlon Preview Event

CAMP!
Διάρκεια: Σαββατο 5.4.2014 στις 18:00
Εκδήλωση – Πάρτυ με αφορμή το επερχόμενο Pixathlon 2014, το μεγαλύτερο φωτογραφικό event της Αθήνας.
Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες κάτι καινούργιο; Περπατάμε συχνά στην πόλη μας, αλλά ποτέ δε νιώθουμε ουσιαστικά τον παλμό της, δεν ακούμε τις ιστορίες που έχει να μας πει, και αυτό είναι πραγματικά θλιβερό, αφού η Αθήνα είναι μια πόλη που έχει πολλά να διηγηθει. Το Pixathlon, το φωτογραφικό γεγονός της χρονιάς, σου δίνει στις 26 Απριλίου την ευκαιρία χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική σου μηχανή ως εργαλείο να νιώσεις την πόλης σου, να κινητοποιήσεις τη δημιουργικότητα σου και να αιχμαλωτίσεις ανεπανάληπτα στιγμιότυπα. Μέχρι τότε, μπορείς να γνωρίσεις την ομάδα του Pixathlon και να πάρεις μια πρώτη γεύση από την επερχόμενη φωγραφική διοργάνωση στις 5 Απριλίου στο CAMP! Θα ακολουθήσει πάρτυ στο ισόγειο του CAMP!
Pixathlon Team: Daniel Zawarczynski (Project Coordination), Stelios Choustoulakis (Event Architecture and Jury), Ilektra Apostolopoulou (Marketing Executive), Marta Chierici (Cooperation), Eirini Xanthioti (Event Architecture) Tina Skiada (Communcation)

The RePSYcled

CAMP!
Διάρκεια: Παρασκευή 4.4 στις 19:00, Κυριακή 6.4 στις 12:00,
Σάββατο 12.4 στις 17:00, Κυριακή 13.4 στις 20:00
Ένα κινούμενο καλλιτεχνικό εργαστήρι. Μια πρόταση επαναπροσδιορισμού των δημιουργικών και ψυχικών μας δυνάμεων υπο το μαγικό πρίσμα της Τέχνης. Μια ανοιχτή πρόταση κοινωνικού διαλόγου για τη δυνατότητα μεταποίησης της (δυσμενούς…) καθημερινότητας μας. Μέσω της προσωπικής πωτοβουλίας, της ομαδικής δουλειάς και της συν…κίνησης διοργανώνουμε δρώμενα ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης για όλους. Στις δράσεις μας διατίθεται χώρος, υλικά, εργαλεία και ερεθίσματα για εικαστικούς (και όχι μόνο) πειραματισμούς πάσης φύσεως για ανάπτυξη προσωπικής έκφρασης και υγιούς επικοινωνίας. Στόχος μας είναι τα εργαστήρια αυτά, να υλοποιούνται σε χώρους κοινωνικής συνεύρεσης προσιτούς στον καθένα.
Oι the RePSYcled σας προσκαλούν μαζί με τους συνεργάτες τους να γνωρίσετε το πολύπλευρο έργο τους (πειραματικό εργαστήρι, Live Audio – visual ambience, χΟροσχέδιο, εικαστικά διαδραστικά events για παιδιά). Μικροί και μεγάλοι ελάτε να λερωθούμε και να καλλιτεχνιστούμε.
Παρασκευή 4/4 18:00- 22:00
Εικαστική βραδιά καλλιτεχνικής έκφρασης για όλους
Live audio visual ambience από τον Αλέξανδρο Δημοκράτη
Κυριακή 6/4 12:00-15:00
Εικαστικά διαδραστικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους στο χωρο του CAMP αλλά και στο χώρο της πλατείας.
Σάββατο 12/4 17:00-19:00
χΟροσχέδιο με την Ελένη Τζίκου.
Κυριακή 13/4 19:00-22:00
Καλλιτεχνικό εργαστήρι στο χώρο του μπάρ – πάρτι κλεισίματος (Dj Valery – Κενό Δίκτυο).

The Fashion Room Service by OZON Raw

Fresh Hotel
Διάρκεια: Τετάρτη 9.4.2014

Σημεία Εκδηλώσεων back to Athens 2014 και
Ωράριο Λειτουργίας Εκθέσεων

CAMP! Contemporary Art Meeting Point
Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2, Πλ.Κοτζιά, 105 51 Αθήνα
t: 210 3247679
www.campoint.gr
info@campoint.gr
Δευτέρα–Κυριακή 14:00 – 21:00
—————
Fresh Hotel Athens
Σοφοκλέους 26, 105 52 Αθήνα
t: 210 5248511
www.freshhotel.gr
ArtWall
Σοφοκλέους 26, 105 52 Αθήνα
t: 210 5248511
www.theartwall.gr
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 16.00-21.00, Σάββατο 12.00-16.00
——————
Ξενοδοχείο Πίνδαρος
Σοφοκλέους 24, 105 52 Αθήνα
Δευτέρα –Κυριακή 17:00 – 21:00
______________
Πληροφορίες:
CAMP/ Contemporary Art Meeting Point
Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2, Πλ.Κοτζιά, 105 51 Αθήνα
t: 210 3247679
www.campoint.gr
info@campoint.gr
back to Athens 2014 facebook event:
https://www.facebook.com/events/197895343754690
- See more at: http://campoint.gr/?p=6014#sthash.48JxFdOj.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επόμενη μέρα για το Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα

  Θετικά ήταν τα συναισθήματα που δημιούργησε στους κατοίκους της Αίγινας η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Αττικής για την έναρξη εργασιών αν...