Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Παγκόσμιο Break Dance & Hip Hop Festival στο Γκάζι


Παγκόσμιο Break Dance & Hip Hop Festival στο Γκάζι

 

Για τους φανατικούς οπαδούς του break dance, την Κυριακή 13 Απριλίου, διοργανώνεται στην Αρχιτεκτονική Μουσική Σκηνή, στο Γκάζι, το Παγκόσμιο Break Dance & Hip Hop Festival. Ένα πλούσιο φεστιβάλ, με διεθνείς συμμετοχές, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.
Λίγους μήνες πριν, ένα ολιγόλεπτο βίντεο που δημιουργήθηκε από τη Juba Films με σκοπό να περάσει ένα ηχηρό μήνυμα κατά του bullying, απέδειξε με τον πιο συγκινητικό τρόπο τη δυναμική της τέχνης του break dance. Ενός είδους χορού που γεννήθηκε από παρέες-συμμορίες στους δρόμους της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του '70 και έγινε μία από τις ακρογωνιαίες λίθους της χιπ χοπ κουλτούρας, μαζί με τη ραπ, τα γκραφίτι και τους djs. Η ανάγκη εύρεσης νέων τρόπων εκτόνωσης και διαφυγής από την καθημερινότητα, ήταν οι κύριοι λόγοι που οδήγησαν στην άνθιση αυτού του πρωτοποριακού και αθλητικού είδους χορού.
Αυτήν την Κυριακή λοιπόν, στην Αρχιτεκτονική Μουσική Σκηνή, το Blaze Master Jam International θα βραβεύσει τους καλύτερους χορευτές στο break dance παγκοσμίως. Το φεστιβάλ διοργανώνεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά με σκοπό την ανάδεξη του καλύτερου χορευτή στον κόσμο. Σε μια πλούσια διοργάνωση, οι συμμετέχοντες υπόσχονται να παρασύρουν τα πλήθη επιδεικνύοντας τις πιο δυνατές χορευτικές τους ικανότητες και να διαγωνιστούν μεταξύ τους, προσπαθώντας να κερδίσουν τον απόλυτο τίτλο.
Το Blaze Master Jam International 2014 περιλαμβάνει: διαγωνισμό break dance σε δύο κατηγορίες, διαγωνισμό Allstyles και live rap showcase, παρουσία διεθνών κριτών και παρουσιαστών. Στο Φεστιβάλ αναμέμενεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 300 χορευτές. Επίσης, στον χώρο θα ζωγραφιστεί ένας τοίχος από καλλιτέχνες της PhattCaps που θα αντλεί το θέμα από τον παγκόσμιο διαγωνισμό Break Dance.
Το Blaze Master Jam International είναι το πολυεθνές χορευτικό φεστιβάλ, που φέτος θα αποτελέσει το dance event  της χρονιάς με συμμετέχοντες χορευτές από την Ελλάδα, την Κύπρο, από χώρες της Ευρώπης όπως Ιταλία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σερβία, Ουκρανία, ακόμα και με συμμετοχές από το Λίβανο, το Ισραήλ και τη μακρινή Αμερική.
Το Φεστιβάλ που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, θα διεξαχθεί στην Αρχιτεκτονική Μουσική Σκηνή, στο Γκάζι (Ελασιδών 6). 
Περισσότερες πληροφορίες και νέα μπορείτε να αναζητήσετε εδώ καθώς και στο κανάλι του φεστιβάλ στο youtube μπορείτε να απολαύσετε πλούσιο οπτικό υλικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...