Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΗΜΕΡΑ - H ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας παρουσιάζει σήμερα  μαζι με το Ε.Π.Ο.Σ. Αίγινας «Ανάβαση»,  τη δουλειά που έχουν κάνει για τα μονοπάτια της Αίγινας τα 4 τελευταία χρόνια. Επιπλέον η εκδήλωση θα περιλάβει και μια μικρη εισαγωγη για τον ήπιο τουρισμό από τον Δημήτρη Ποταμιάνο καθώς και  παρουσίαση του προγράμματος "Μονοπάτια Πολιτισμού από την Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.


 Ακολουθεί το Δελτιο τύπου

6η Γιορτή Φιστικιού - Fistiki Fest
Προ-φεστιβαλική εκδήλωση
H ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
Στην Αυλή του Λαογραφικού Μουσείου
Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 20.30

Τα πανέμορφα μονοπάτια της Αίγινας προσφέρονται για την ανάπτυξη ενός ήπιου χειμερινού τουρισμού, για την ανάδειξη της ομορφιάς και της πολιτιστικής ιστορίας του νησιού και για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας..
Δυο τοπικοί σύλλογοι, ο Ε.Π.Ο.Σ. Αίγινας «Ανάβαση» και ο “Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας ”, έχουν ήδη σηματοδοτησει αρκετά μονοπάτια, έχουν ξεναγήσει πολλούς χειμερινούς επισκέπτες και έχουν εκδώσει πέντε φυλλάδια με χάρτες διαδρομών και άλλες πληροφορίες .
Στην εκδήλωση θα γίνει οπτικοακουστική παρουσίαση των διαδρομών και θα αναπτυχθεί ο προβληματισμός για την ανάπτυξη του νησιού. Τέλος, η «Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού», με την οποία συνεργάζονται οι δυο σύλλογοι, θα παρουσιάσει τη φιλοσοφία και το έργο του προγράμματος ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Η Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, με πρωτοβουλία της οποίας αναστηλώθηκε η Αγία Κυριακή στην Παλιαχώρα, εφαρμόζει το πρόγραμμα ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ σε επιλεγμένα μέρη της Ελλάδας. Μετά από πρόταση των δυο τοπικών συλλόγων την οποίαν αποδέχθηκε ο Δήμος Αίγινας, το νησί μας θα ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα πολιτιστικής προβολής μαζί με την Πάτμο την Επίδαυρο τη Σαντορίνη κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επόμενη μέρα για το Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα

  Θετικά ήταν τα συναισθήματα που δημιούργησε στους κατοίκους της Αίγινας η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Αττικής για την έναρξη εργασιών αν...