Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Εγκαίνια για τον εκδοτικό οίκο Anima

αναδημοσίευση από www.tovima.gr

Η συγγραφέας - εκδότρια Αννα Ραζή αναφέρεται στους στόχους της προσπάθειας
Εγκαίνια για τον εκδοτικό οίκο Anima



Ενας νέος εκδοτικός οίκος, η Anima Εκδοτική, πραγματοποιεί τα εγκαίνιά της το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ., στα γραφεία του, στην πλατεία Κυψέλης, Φαιδριάδων 8.
Οι δραστηριότητες της Anima Εκδοτικής έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Ιούλιο, με την έκδοση του μυθιστορήματος “Ελίφ” της συγγραφέως - εκδότριας Αννας Ραζή, η οποία και συνέλαβε την ιδέα της δημιουργίας του εκδοτικού οίκου.
Οπως αναφέρει η ίδια προς “ΤΟ ΒΗΜΑ”, η επιλογή της διπλής ιδιότητας και της συγγραφέως και της εκδότριας δεν έγινε τυχαία. «Η αρχή έγινε γράφοντας. Οταν ξεκίνησα να γράφω από μεγάλη αγάπη προς αυτό που έκανα, αποφάσισα να εκδώσω κι όλας, να κάνω δηλαδή το επόμενο βήμα. Ηθελα να έχω ολόκληρη τη διαδικασία της δημιουργίας στα χέρια μου. Ετσι αποφάσισα να κάνω και τον εκδοτικό οίκο».
«Οι στόχοι μας», αναφέρει η συγγραφέας «δεν αφορούν μόνο την συγγραφή και την έκδοση βιβλίων. Κατ΄αρχάς είναι να αγαπήσει ο κόσμος το βιβλίο και τη δημιουργία του ενώ για τους συγγραφείς είναι να υπάρχει ένας εκδοτικός οίκος που να είναι πάντα δίπλα τους και να τους βοηθά σε όλα τα βήματα και σε όλα τα στάδια της έκδοσης. Η Anima Εκδοτική έχει και πολλές παράλληλες δραστηριότητες, καθώς από την αρχή είχε αποφασισθεί να επεκταθούμε και σε άλλους τομείς του πολιτισμού». «Ετσι» αναφέρει η κυρία Ραζή, «προσφέρουμε σεμινάρια δημιουργικής γραφής, βιωματικής γραφής και αυτογνωσίας, με στόχο να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα το πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να γράψει κάποιος ένα βιβλίο».
Ο εκδοτικός οίκος ακόμη πραγματοποιεί διάφορες ημερίδες που αναλύουν θέματα λογοτεχνικά και όχι μόνον ενώ στα γραφεία του θα λειτουργεί λογοτεχνική λέσχη. «Ο βασικότερος στόχος είναι ο κόσμος να αγαπήσει τον χώρο μας. Να γίνει ένα “στέκι” ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και συζητήσεων για όσους αγαπούν τη λογοτεχνία, την ποίηση και την δημιουργία», τονίζεται από την εκδότρια. Ακόμη, κατά καιρούς πραγματοποιούνται και διαγωνισμοί λογοτεχνίας και ποίησης. Οπως αναφέρεται σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του εκδοτικού οίκου διαδραματίζουν και οι συνεργάτες, όπως η κυρία Σοφία Τσιαμίτα, που έχει τη διεύθυνση του εκδοτικού οίκου και ακόμη οι κυρίες Δήμητρα Σκούφη - ΚατσιδονιώτηΝικολέττα Γιαννούλη και ο κ. Βαγγέλης Ψαριανός, που ασχολούνται με τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις
Για το καθαρά συγγραφικό κομμάτι υπάρχουν πολλά σχέδια, σύμφωνα με την κυρία Ραζή. Πιό άμεσα είναι να ολοκληρωθεί ο κύκλος της ιστορίας της “Ελίφ”, του πρώτου βιβλίου της που εκδόθηκε από την Anima, ενώ ακόμη πρόκειται να εκδοθεί και ένα αυθεντικό ιστορικό  ημερολόγιο που καλύπτει την περίοδο από την μάχη της Δοϊράνης ως την μικρασιατική καταστροφή.
Σε ότι αφορά την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του βιβλίου, η συγγραφέας δεν θεωρεί ότι ο έλληνας δεν διαβάζει. Υπάρχει πολύς κόσμος που διαβάζει και αυτό φαίνεται και από τον πρόσφατο διαγωνισμό λογοτεχνίας και ποίησης που κάνει η Anima Εκδοτική, τα βραβεία του οποίου θα απονεμηθούν κατά την τελετή των εγκαινίων.
Αν υπάρχει κάποιος ανασταλτικός παράγοντας αυτός είναι η τιμή των βιβλίων, ειδικά τη σημερινή περίοδο της οικονομικής κρίσης. Για τα ηλεκτρονικά βιβλία, αποτέλεσμα της διείσδυσης της τεχνολογίας στις καθημερινές συνήθειες και ειδικά στους νέους, η άποψη της κυρίας Ραζή είναι ότι δεν πρέπει να το απορρίπτουμε. «Η ουσία είναι να διαβάσει κάποιος», αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...