Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ασπρόμαυρο Αιγαίο στο Ιδρυμα Ευγενίδου

αναδημοσίευση από www.tovima.gr

Εκθεση φωτογραφιών του Γιάννη Γιαννέλου
Ασπρόμαυρο Αιγαίο στο Ιδρυμα Ευγενίδου


Μεγάλων διαστάσεων, ασπρόμαυρες φωτογραφίες που παρουσιάζουν το Αιγαίο πέλαγος και τα νησιά του απαρτίζουν την έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας του φωτογράφου Γιάννη Γιαννέλου που στις μέρες μας φιλοξενείται στους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου ως την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014.

«Προσπάθησα να διηγηθώ την εμπειρία μου με ένα σύνολο φωτογραφιών, λουσμένο στο φως του ήλιου, που να προσκαλεί σε ταξίδια, σε ονειροπολήσεις, σε παρομοιώσεις και να οδηγεί τελικά στην αφύπνιση των επιθυμιών μας» αναφέρει ο φωτογράφος για την «Αιγαιομορφία» όπως είναι ο τίτλος της έκθεσης.

Εχοντας ξεκινήσει από την φωτογραφία τοπίου και την αρχαιολογική φωτογραφία, ο  Γιαννέλος έχει εκδώσει δεκάδες φωτογραφικά λευκώματα, ενώ προσμετρά εκατοντάδες ώρες λήψεων από ελικόπτερο.

Η «Αιγαιομορφία» πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας μεγαλύτερης έκθεσης ονόματι «ΑΙΓΑΙΟΝ: Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους» που φιλοξενείται έως τις 23 Οκτωβρίου, επίσης  στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Μεγάλο μέρος των φωτογραφιών και αυτής της έκθεσης, προέρχεται από το εκπληκτικό αρχείο των φωτογραφιών του Γιάννη Γιαννέλου με το Αιγαίο άνωθεν.

Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...