Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΑΙΓΙΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΟΗΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Σήμερα είχα τη χαρά να δω το κτίριο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας να σφύζει από ζωή. Από το ισόγειο μέσα και έξω έως τον πρώτο όροφο υπάρχει μία ασυνήθιστη κινητικότητα.


Είκοσι τέσσερις μαθητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Παρισιου με τον καθηγητή τους Εmmanuel Saulnier ετοιμάζουν στο χώρο του Μουσείου να μας παρουσιάσουν απόψε το project τους.
Για την υλοποίηση του εν λόγω project, ο Emmanuel Saulnier συνεργάστηκε με τον Fabrice Vannier, καλλιτέχνη υπεύθυνο για την μελέτη και έρευνα γύρω από την τέχνη του μωσαϊκού στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού, και την Αναστασία Μακρίδου- Bretonneau, υπεύθυνη του προγράμματος «Art Citoyen » της Fondation Daniel et Nina Carasso. 

 Το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό όλη τη νύχτα.Θα γίνει  παρουσίαση έργων, βίντεο και ερευνών που έγιναν στη Γαλλία και στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους και η δημιουργία του Emma­nuel Saulnier Stainless / Largesse.

Το θέμα του project αφορά στη διατύπωση ερωτημάτων για ό,τι μπορεί να θεμελιώνει τη σημερινή γλυπτική από έλληνες και γάλλους καλλιτέχνες και  συνεχίζεται σε ελληνικό έδαφος, έπειτα από έναν πρώτο σταθμό στη Γαλλία έξι μήνες πριν, με διάφορες παρεμβάσεις, μεταξύ των οποίων και του Φίλιππου Κουτσαφτη ο οποίος επισκέπτεται αρκετά συχνά το νησί μας και μέσα στα άμεσα σχέδια του είναι η δημιουργία μιας ταινίας για την Αίγινα. Ποιός είναι όμως ο Φίλιππος Κουτσαφτης;











  Βραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας και επιτυχημένος σκηνοθέτης ο Φίλιππος Κουτσαφτης είναι γνωστός στο πανελλήνιο για τις ταινίες 
«αγέλαστος πέτρα» (4 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ-κης, 2000), «το δένδρο που πληγώναμε» (βραβείο καλύτερης εικόνας στο Φεστιβάλ της Αlencon, Γαλλία, 1988, σκηνοθ. Δ. Αβδελιώδη), και «Σεμνών Θεών» (1ο Βραβείο Φεστιβάλ Δράμας, 1987 και βραβείο αστικής αρχαιολογίας, Παρίσι 1989).

Έχει εργασθεί σε μεγάλο αριθμό ταινιών μικρού μήκους και από το 1978 μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει ως Διευθυντής Φωτογραφίας σε πολλές ταινίες μεγάλου μήκους

Εργάστηκε επίσης σε μεγάλο αριθμό τηλεοπτικών προγραμμάτων, ντοκυμανταίρ και κυρίως σίριαλ, μερικά απ’ τα οποία διακρίθηκαν στην Ελληνική Τηλεόραση όπως «Δέκα μικροί Μήτσοι», κ.α.
Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως σχεδιαστής φωτισμών για θεατρικές, μουσικές καθώς και παραστάσεις χορού. 


Μη χάσετε τη σημερινή βραδιά στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.
                                                                                                         @Πυξίδα Πολιτισμού
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...