Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Το «Όσκαρ κλασικής μουσικής» απέσπασε ο Λεωνίδας Καβάκος στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Gramophone!

 πηγή www.eirinika.gr


Το βραβείο του περιοδικού Gramophone στην κατηγορία του «καλλιτέχνη της χρονιάς» απέσπασε ο διεθνούς φήμης Έλληνας βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος.


«Πιστεύω ακράδαντα ότι κανένας δεν μπορεί να κατακτήσει την επιτυχία μόνος του. Θέλω να αναφερθώ και να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά μου… όλους τους ανθρώπους που είχα ως σήμερα το προνόμιο να μοιραστώ την εμπειρία της μουσικής…» δήλωσε συγκινημένος, για τη νέα αυτή σπουδαία διάκριση ο 46χρονος καλλιτέχνης, στην απονομή, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο.

Το εν λόγω βραβείο, που για πολλούς αποτελεί το «Όσκαρ της κλασικής μουσικής», απονέμεται με βάση τις ψήφους του κοινού και η ψηφοφορία διεξήχθη ηλεκτρονικά ως τις 22 του περασμένου Ιουλίου. Ο Λεωνίδας  Καβάκος ήταν συνυποψήφιος  με  μεγάλα ονόματα όπως οι αρχιμουσικοί Μάρις Γιάνσονς και Γιανίκ Νεζέτ Σεγκέν αλλά και ο βιολονίστας Ρενό Καπισόν.
Ο βιολονίστας, μαέστρος, κορυφαίος δεξιοτέχνης και απαράμιλλος μουσικός, Λεωνίδας Καβάκος, είναι διεθνής από την εφηβεία του και ανήκει πλέον στους εκλεκτούς ερμηνευτές του κόσμου. Έχει στο ενεργητικό του μια ευρεία δισκογραφία διεθνούς αποδοχής και συνεργασίες με μεγάλες ορχήστρες, μαέστρους και σπουδαίους ερμηνευτές, στις σημαντικότερες αίθουσες του κόσμου. Το ρεπερτόριό του διευρύνεται διαρκώς, χωρίς περιορισμούς σε εποχές ή σε είδη μουσικής. Συνεργάζεται από το 2006 με τον Ιταλό και συνομήλικό του Ενρίκο Πάτσε, ο οποίος έχει συμπράξει με μεγάλες ορχήστρες, διάσημους σολίστ και σημαντικά σύνολα δωματίου, διαθέτει ποικιλόμορφη δισκογραφία και έχει πραγματοποιήσει περιοδείες και εμφανίσεις στους ναούς της μουσικής, σε όλον τον κόσμο.


Το ελληνικό κοινό θα έχει σύντομα την ευκαιρία ν’ απολαύσει τον Λεωνίδα Καβάκο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 14 Οκτωβρίου, μαζί με την Κινέζα πιανίστα Γιούτζα Γουάνγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...