Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Έρασμος για όλους

πηγή http://www.europarl.europa.eu/
Μία παρέα φοιτητών Έρασμος για όλους
Το πρόγραμμα Έρασμος αναμορφώνεται, εκσυγχρονίζεται και, κατόπιν συμφωνίας του ΕΚ με τις κυβερνήσεις, μετατρέπεται στο Erasmus+ που καλύπτει τους χώρους της εκπαίδευσης της επαγγελματικής κατάρτισης και, για πρώτη φορά, του αθλητισμού.

Συνολικά, από το 1987 περισσότερα από 3 εκατομμύρια φοιτητές και έχουν εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που παρέχει το πρόγραμμα για να περάσουν μέρος των σπουδών τους σε εκπαιδευτικό ίδρυμα άλλης χώρας και το 2012 έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ με 25.000 φοιτητές ή και εργαζομένους.

Με το Erasmus+ θα καλυφθούν κάθε είδους αθλήματα και τα σωματεία καθώς και πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των πάσης φύσεως προκαταλήψεων.

Επιπλέον φοιτητές που επιθυμούν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό θα μπορούν για πρώτη φορά να ζητήσουν δάνειο με ευνοϊκούς όρους μέσω του προγράμματος.

Μετά την αναμενόμενη έγκριση της συμφωνίας από την επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του ΕΚ, το κείμενο θα κατατεθεί για επικύρωση από την ολομέλεια του ΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...