Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ὁ Μέγας Ἀνατολικός: ἐρωτογραφία ἐν πλῷ | Ανδρέας Εμπειρίκος | Μπ. Γαλιατσάτος, Κ. Μαούτσου

αναδημοσίευση απο http://el.ozonweb.com/#

3
Μετά την επιτυχία των 5 παραστάσεων την Άνοιξη του 2014,  Ο Μέγας Ανατολικός, ἐρωτογραφία ἐν πλῷεπιστρέφει για έναν ολοκληρωμένο κύκλο παραστάσεων. Από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή, ο  Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων φιλοξενεί την θεατρική διασκευή του τολμηρού έργου του Ανδρέα Εμπειρίκου, Ο Μέγας Ερωτικός, σε σκηνοθεσία Μπάμπη Γαλιατσάτου και Κατερίνας Μαούτσου.
Το έργο ζωής του Έλληνα συγγραφέα αναφέρεται στο παρθενικό ταξίδι του ομώνυμου υπερωκεανίου από το Λίβερπουλ στη Νέα Υόρκη το 1867. Γράφτηκε κατά τη διάρκεια του ελληνικού εμφυλίου και του Ψυχρού Πολέμου, ενώ δεν εκδόθηκε παρά μόνο μετά τον θάνατο του υπερρεαλιστή λογοτέχνη.
Συγκρίνεται με το έργο του Μαρκησίου Ντε Σαντ, 120 Μέρες των Σοδόμων, ενώ κατά τον Ελύτη, αποτελεί την αφορμή “για να δημιουργήσει μία κινούμενη μονάδα-νησίδα όπου, χωρίς τους περιορισμούς της πιθανοφάνειας, θα συσσωρεύσει όλες τις παραλλαγές και τις εκφάνσεις της σαρκικής ομιλίας, από την ονείρωξη και τον αυνανισμό αρχινώντας, ως την επιδειξιομανία, τον ηδονοβλεπτισμό, τον λεσβιασμό, την παιδεραστία, την αιμομιξία, τον φετιχισμό, τον σαδισμό, τον μαζοχισμό, την κοπροφαγία και οτιδήποτε άλλο μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου αποβλέποντας στην ικανοποίηση του ερωτικού ενστίκτου”.
Ο Μέγας Ανατολικός περιγράφει το ταξίδι ενός ζευγαριού από την Αγγλία προς την δική τους Γη της Επαγγελίας. Αφηγείται τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, τις συναντήσεις τους, το πώς αλλάζουν τα πάντα όταν βρίσκεσαι στη θάλασσα. Η θάλασσα μας δίνει την ελευθερία που όλοι αναζητάμε, μας κάνει άλλους ανθρώπους, μας αλλάζει. Εκεί τα πάντα γίνονται ένα. Η γυναίκα και ο άνδρας, οι επιθυμίες μας και οι επιδιώξεις των άλλων, το παρόν μας και τα όνειρά μας για το μέλλον.
Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα, τηλ: 213 00 40 496
4
2
1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επόμενη μέρα για το Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα

  Θετικά ήταν τα συναισθήματα που δημιούργησε στους κατοίκους της Αίγινας η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Αττικής για την έναρξη εργασιών αν...