Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Κύπρος: Υποβρύχιο Μουσείο, με θέμα την ελληνική μυθολογία

αναδημοσίευση από naftemporiki.gr

Θα δημιουργηθεί στην παράλια περιοχή «Περνέρα», στον Δήμο Αγίας Νάπας



Υποβρύχιο εικαστικό Μουσείο φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο Δήμος Αγίας Νάπας, στην παράλια περιοχή «Περνέρα». Ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος, ανέφερε ότι το Μουσείο θα έχει ως θέμα την ελληνική μυθολογία και στόχος είναι αυτή η υποβρύχια γκαλερί να αποτελέσει το πρώτο τού είδους του στην Ευρώπη, ώστε να εμπλουτίσει την εμπειρία του τουρίστα και να προσελκύσει τους λάτρεις του καταδυτικού τουρισμού.

Η βύθιση των πρώτων δημιουργιών και γλυπτών για το υποβρύχιο εικαστικό Μουσείο στην περιοχή «Περνέρα» στην Αγία Νάπα θα γίνει στις αρχές του καλοκαιριού του 2015. Ήδη έχει εγκριθεί από τον δήμο το κονδύλι των 100.000 ευρώ για τις πρώτες εργασίες.
Η πόντιση των γλυπτών θα ακολουθεί τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές της συνθήκης της Βαρκελώνης, δηλαδή θα γίνει κατάλληλη χωροθέτηση και θα ληφθούν αποφάσεις ως προς τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή των γλυπτών με τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων δημόσιων υπηρεσιών και κυρίως του Τμήματος Αλιείας, έτσι ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις στην παράκτια μορφολογία και οικολογία.

Ένα από τα μεγαλύτερα υποβρύχια Μουσεία


Στην κορυφή της χερσονήσου του Γιουκατάν, αγναντεύοντας τη θάλασσα της Καραϊβικής βρίσκεται το Κανκούν. Μέρος προικισμένο με πεντακάθαρα νερά, συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες τουριστών και λάτρεις των καταδύσεων.

Το κοινό έχει την ευκαιρία να θαυμάσει ένα υπέροχο υποθαλάσσιο τοπίο που κατέχει μια παγκόσμια μοναδικότητα, αφού τα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά του φιλοξενούν ένα από τα μεγαλύτερα υποβρύχια Μουσεία του πλανήτη. Βρίσκεται στην περιοχή του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου και διαθέτει ένα πλήθος από δημιουργίες του Jason de Caires Taylor, κυρίως στις Δυτικές Ακτές των Ίσλα Μουχέρες.

Άνοιξε τις πύλες του  το 2011 και υπολογίζεται ότι το επισκέπτονται 750.000 τουρίστες τον χρόνο, ενώ στόχος των δημιουργών του είναι η περιοχή να αναβαθμιστεί τουριστικά και να γίνει αποσυμφόρηση επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή του Κανκούν προς όφελος και άλλων σημείων της δημοφιλούς παραλιακής πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...