Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

To βιβλιοπωλείο Ατλαντίς γιορτάζει τα δέκα του χρόνια

αναδημοσίευση από http://www.tovima.gr/

Γενέθλια με το Φεστιβάλ Τέχνης και Λογοτεχνίας στην Καλντέρα
To βιβλιοπωλείο Ατλαντίς γιορτάζει τα δέκα του χρόνια
  

Με την διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Τέχνης και Λογοτεχνίας γιορτάζει την δέκατη επέτειο γενεθλίων του το διεθνώς αναγνωρισμένο βιβλιοπωλείο Ατλαντίς στην Οία της Σαντορίνης στην Καλντέρα. Τα εγκαίνια έγιναν την Παρασκευή 4 Ιουλίου και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 6 Ιουλίου. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ποικιλία εκδηλώσεων λογοτεχνικού και μουσικού περιεχομένου.

Στις λογοτεχνικές εκδηλώσεις του Σαββάτου θα βρούμε την παρουσίαση της δουλειάς συγγραφέα Σώτης Τριανταφύλλου στην ταράτσα του βιβλιοπωλείου το Σάββατο στις 20.00 αλλά και την συζήτηση με θέμα την σχέση λογοτεχνίας ραδιοφώνου ανάμεσα στην διευθύντρια του ραδιοφωνικού σταθμού Εν λευκώ, Kafka (Κατερίνα Καφετζή) και κον ραδοφωνικό παραγωγό και δημοσιογράφο Μάκη Προβατά  (21.00 -21.40).

Ενα ρεσιτάλ πιάνου του Τζούλιαν Λόρενς Γκαργκιούλο στο Μέγαρο Γκύζη στα Φηρά (18.00) και μια ζωντανή μουσική παράσταση με τίτλο «Από την Κρήτη και παραπέρα» του Ross Daly Quartet (Ρος Ντέιλι, Κέλυ Θωμά, Ταξιάρχης Γεωργούλης, Σοφία Ευκλείδου(18.00) δίνουν το μουσικό χρώμα του Σαββάτου..

Στην ταράτσα του βιβλιοπωλείου, το ίδιο βράδυ ο Αμερικανός ποιητής και μεταφραστήςΠολ Βανγκελίστι θα απαγγείλει ποίηση ενώ θα υπάρξουν και μαγειρικές εκδηλώσεις, όπως η παρουσίαση του βιβλίου της Αλεξάνδρας Στράτου «Cook - To - Share», από την ίδια την συγγραφέα.Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή το βράδυ.

Τέλος το φεστιβάλ της Καλντέρα περιλαμβάνει δραστηριότητες για τους μικρούς σε ηλικία φίλους των γραμμάτων και των τεχνών. Το Σάββατο 12.00  με 14.00 το μεσημέρι, οι επαγγελματίες αφηγήτριες Παραμυθοκόρες θα διηγηθούν παραμύθια στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Γεωργίου Οίας και την Κυριακή από τις 10.30 μέχρι τις 12.30 θα πραγματοποιηθεί το Εργαστήρι Χειροποίητων Παιχνιδιών The Wandering Workshop, με ανακυκλώσιμα υλικά για τις κατασκευές.

Το βιβλιοπωλείο Ατλαντίς, όπου θα γίνει η εκδήλωση, βρίσκεται στην Οία της Σαντορίνης (Οδός Νομικού).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...