Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Γεωργία Σταυριανέα, πολλά ταλέντα κρυμμένα πίσω απο ένα γλυκό χαμόγελο.



Την κυρία Γεωργία Σταυριανέα είχα τη χαρά να την γνωρίσω στις κοινωνικές συζητήσεις της Ακαδημίας των Πολιτών πέρσι.  Παρ όλη την ατυχή κατάληξη που είχε η  προσπάθεια (ενώ είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς) ήταν για μένα μια ευκαιρία να γνωρίσω αξιόλογους ανθρώπους οι οποίοι κατοικούν στο νησί μας που  διαφορετικά δε θα το είχα καταφέρει. Ήταν από τις πρώτες κυρίες που γράφτηκαν στο πρόγραμμα και το στήριξαν μιλώντας στις φίλες τους για αυτό και δημιουργώντας έτσι ένα πυρήνα από άτομα με ποικίλα ενδιαφέροντα μαζί με το σύζυγο της κύριο Ηρακλή Καλογεράκη. Το χαμόγελο και η προσφορά για βοήθεια δεν έλειπε και η διάθεση της να συνεχιστούν ωραίες δραστηριότητες στο νησί, μας παρακινεί να καταστρώσουμε μελλοντικά προγράμματα. 
Ήταν από τους πρώτους σπουδαστές που πρόσφεραν βιβλία για τη δανειστική βιβλιοθήκη του γυμνασίου του Μεσαγρού, ανάμεσα τους υπήρχαν και δικά της. Ήταν η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα βλέποντας τα πως η κυρία Σταυριανέα , Γεωργία όπως θέλει να την αποκαλώ είναι συγγραφέας. Μέχρι τότε ήξερα πως είναι δημοσιογράφος και πως διατηρεί το προσωπικό της blog με τίτλο Αιγινοφρένεια.(http://aiginofreneia.blogspot.gr/)
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Μεσσηνιακή Μάνη. Σπούδασε οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων. Αποφοίτησε επίσης από "το Εργαστήριο Δημοσιογραφίας" και αρθρογραφεί εδώ και πολλά χρόνια σε ηλεκτρονικά περιοδικά, περιφερειακές εφημερίδες και έντυπα. Είναι μέλος της Παγκρήτιας Ένωσης λογοτεχνών και της μη κυβερνητικής Οργάνωσης για τον Πολιτισμό "Αργοναύτες".

Αλλα βιβλία της που έχουν κυκλοφορήσει είναι 

(2011)Τρομερές περιπέτειες του Στίλη Τριφύλη, Βεργίνα
(2010)Αθώος σαν το διάβολο, Μελίχρυσος
(2009)Τρομερές ιστορίες του Στίλη Τριφύλη, Βεργίνα
(2009)Τρομερές ιστορίες του Στίλη Τριφύλη, Βεργίνα
(2008)Θεοί με πήλινα πόδια, Μελίχρυσος
(2006)Της Μεσημβρίας μύθοι, Βεργίνα
(2004)Του λύκου ή του μαχαιριού, Βεργίνα
Συμμετοχή σε συλλογικά έργα
(2004)Μην ξεχάσεις το κλειδί πάνω στην πόρτα, Βεργίνα

Σύντομα πρόκειται να γίνει παρουσίαση στην Αίγινα του καινούριου της βιβλίου με τίτλο "το κόκκινο παπούτσι και δέκα σκανταλιάρικα  διηγήματα". 

Το καινούριο της βιβλίο μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία οπως ειναι το amazon ( http://www.amazon.com/To-Kokkino-Papoutsi-Greek-Edition/dp/6185123223/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1404360246&sr=8-1&keywords=to+kokkino+papoutsi) και σύντομα και στην παρουσίαση που θα γινει.



Μπορεί ένα κόκκινο παπούτσι να κάνει άνω κάτω ένα χωριό; Μπορεί ένα κόκκινο παπούτσι να ρίξει τις μάσκες; Μπορεί ένα κόκκινο παπούτσι να διαλύσει μια οικογένεια; Μπορεί ένα κόκκινο παπούτσι να σε στείλει στη φυλακή; Μπορεί ένα κόκκινο παπούτσι να οδηγήσει τα βήματά σου πέρα από τα όρια; Μπορεί ένα κόκκινο παπούτσι να…
Θα το μάθουμε σύντομα
Κωνσταντίνα Χατζίνα 

3 σχόλια:

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...