Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Η Στοά Εμπόρων υπό το φως της Beforelight

πηγή http://www.elculture.gr/

Μία φωτιστική εγκατάσταση στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας
stories from the sea ελcBLOG - Η Στοά Εμπόρων υπό το φως της Beforelight
12.05.2014
Κείμενο: ελc team
Η ομάδα εικαστικού φωτισμού Beforelight , μετά το «Φωτιστικό σου Αλλιώς» στη Συν-οικία Πιττάκη, επιστρέφει με μία ακόμη εγκατάσταση στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Η εγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του κόσμου και εθελοντών μέσα στον Μάιο και θα εγκαινιαστεί στις 6 Ιουνίου 2014.  
Η φωτιστική εγκατάσταση "ΑθήΝεον", πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Ίχνη Εμπορίου» που έχουν σχεδιάσει και επιμελούνται οι Χάρης Μπίσκος και Μάρθα Γιαννακοπούλου. Εντάσσεται στο πρόγραμμα «Έργο Αθήνα» του Δήμου Αθηναίων, με στόχο της αναβίωση της Στοάς Εμπόρων, μέσα από την καλλιτεχνική δραστηριότητα.
Για τις ανάγκες της φωτιστικής εγκατάστασης «ΑθήΝεον», η ομάδα Beforelight συλλέγει φωτεινές επιγραφές (ταμπέλες) από κλειστά εμπορικά καταστήματα της πόλης. Αναζητά παλιές ή και νεώτερες φωτεινές επιγραφές (νέον, μεμονωμένα φωτεινά γράμματα, ξύλινα ή μεταλλικά κουτιά με πλεξιγκλάς, κ.ά) από εμπορικές δραστηριότητες που συναντάμε συχνά στην αθηναϊκή μητρόπολη και ρίχνουν φως στην εμπορική διάστασή της και το εμπορικό παρελθόν της. Η μεταποίηση των επιγραφών θα πραγματοποιηθεί μέσα από συμμετοχικό εργαστήρι ανοιχτό στο κοινό, στις 24 Μάη και θα συνοδευτεί από παρουσιάσεις και προβολές που σχετίζονται με την τέχνη της επιγραφής.
Το ανοιχτό κάλεσμα που απευθύνει η ομάδα προς το κοινό σε μία συμμετοχική διαδικασία εύρεσης φωτεινών επιγραφών, έχει ως εξής: 
Κάντε μια βόλτα στη γειτονιά σας, ανιχνεύστε κλειστά καταστήματα και στείλτε μας φωτογραφίες από τις επιγραφές τους, με τα τηλέφωνα των ιδιοκτητών τους και την ακριβή τοποθεσία τους στη σελίδα μας στο facebook! Η ομάδα θα επικοινωνήσει μαζί σας/μαζί με τους ιδιοκτήτες και θα εντάξει την επιγραφή που ανακαλύψατε σε μια συλλογική φωτιστική εγκατάσταση. Το τελικό αποτέλεσμα θα παραπέμπει σε ένα προσωρινό "μουσείο" φωτεινής επιγραφής στο κέντρο της Αθήνας και θα αναβιώνει εικαστικά ένα πρώην εμπορικό χώρο και εικονικά ένα ρετρό φωτεινό σύμπαν Αθηναϊκής μητρόπολης.
e-mail επικοινωνίας με την ομάδα: beforelight@gmail.c
- See more at: http://www.elculture.gr/elcblog/article/beforelight-ixni-emporiou-851739#sthash.S6KcDxI9.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επόμενη μέρα για το Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα

  Θετικά ήταν τα συναισθήματα που δημιούργησε στους κατοίκους της Αίγινας η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Αττικής για την έναρξη εργασιών αν...