Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Σεμινάρια στη Ρόδο για την Πολιτιστική Κληρονομιά: Μουσική, Χορός & Αναπαράσταση

πηγή http://cultureandheritage.blogspot.gr/

Μία νέα συνεργασία εγκαινιάζει ο σύλλογος «Μεσαιωνικό Ρόδο» (www.medievalfestival.gr) με το ΚΕΚ (Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης) Ν. Δωδεκανήσου «Γεώργιος Γεννηματάς ΑΕ» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (www.kek-gennimatas.gr).
unnamed (1)Στο πλαίσιο του έργου Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης για Ανέργους, Εργαζόμενους, Αυτοαπασχολούμενους (www.katartisi-pnai.gr), που χρηματοδοτείται από την Π.Ν.ΑΙ., από ίδιους πόρους, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια με σκοπό τη δημιουργία νέων πολιτιστικών – καλλιτεχνικών ομάδων, τη διάσωση της τοπικής λαϊκής παράδοσης  και πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και την υλοποίηση νέων δημιουργικών project που θα παρουσιαστούν στο 8ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ νήσου Ρόδου φέτος τον Ιούνιο, που ως διοργάνωση έχει στόχο την επιμόρφωση και την προαγωγή του πολιτισμού στον τόπο μας.

Οι ομάδες που θα προκύψουν από τα εργαστήρια θα συμμετέχουν στις πολιτιστικές δράσεις του συλλόγου, σε διαπολιτισμικές συνεργασίες του με άλλες χώρες, σε πολιτιστικές ανταλλαγές με διάφορες πόλεις της Ελλάδας αλλά κυρίως, εξυπηρετώντας παράλληλα τους στόχους του ΚΕΚ, που είναι η επαγγελματική κατάρτιση ενηλίκων, θα μπορούν να απασχοληθούν σε διάφορες εκδηλώσεις που απευθύνονται είτε στον τουρισμό είτε στην τοπική κοινωνία.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι άνω των 16 ετών και μετά την ολοκλήρωση των εργαστηρίων θα πάρουν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης από το ΚΕΚ «Γ.Γεννηματάς». Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Τα εργαστήρια που δημιουργούνται είναι:
  • Εργαστήρι κατασκευής και εκμάθησης Παραδοσιακών Κρουστών
     Μέρες: Δευτέρα & Τετάρτη, Ώρες: 6-8μμ
  • Εργαστήρι Τσαμπούνας
Μέρα: Τετάρτη Ώρες: 7-9μμ
  • Εργαστήρι Ιστορικών Χορών και Δραματοποιημένης Κινησιολογίας
Μέρες: Σάββατα, Ώρες: 5μμ-9μμ (2 τμήματα)
  • Εργαστήρι Ξυλοπόδαρων και Θεάτρου Δρόμου
Μέρα: Τρίτη Ώρες: 5-7μμ
  • Βιωματικό Εργαστήρι: Βοτανολογία και Πολιτιστική Κληρονομιά
Μέρες: Τρίτη & Πέμπτη, Ώρες: 19:30 – 21:30*
* Οι ώρες και μέρες γι” αυτό το εργαστήρι δε θα είναι σταθερές αλλά θα μετακινούνται σε συνεννόηση με τους συμμετέχοντες, καθώς το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εκδρομές στη φύση και σε μνημεία.
Για την πραγματοποίηση των εργαστηρίων, απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή 10 ατόμων. Η έναρξη τους θα γίνει μετά τις 16 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη Ιουνίου, με την παρουσίαση όλων των Project που θα δημιουργηθούν, στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ!
Στο τέλος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όλα τα εργαστήρια θα συμπράξουν και θα συνδημιουργήσουν σε ένα κοινό, πρωτοποριακό project που θα παρουσιαστεί στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της νήσου Ρόδου.
Για δηλώσεις συμμετοχής, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του
ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς»: www.katartisi-pnai.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τη σελίδα στο facebook: www.facebook.com/groups/medievalrose
ή γράψτε στο: info@medievalfestival.gr
ή ακόμα επικοινωνήστε με το ΚΕΚ Γεννηματάς: 22410 70617

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...