Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Vintage Story: Ιστορικά ντοκουμέντα: Πώς ήταν ο τουρισμός στην Ελλάδα 50 χρόνια πριν - Από αεροπλάνο που σέρβιρε ρετσίνα έως επίσκεψη σε Ρόδο, Αίγινα, Πόρο & Ύδρα με 60's διακόσμηση & ντύσιμο


Η Ελλάδα μιας άλλης εποχής παρουσιάζεται σε βίντεο από το 1963, με τίτλο το «νησί του ήλιου»!
Ιστορικό ντοκουμέντο: Ο τουρισμός στην Ελλάδα 50 χρόνια πριν! (video)
Πρόκειται για μια γραφική περιήγηση στην Ελλάδα του ’60. Το ταξίδι ξεκινά με την παρουσίαση του τρόπου με τον οποίου η αεροπορική εταιρία φτιάχνει τη διάθεση των επιβατών σερβίροντάς τους ελληνικό φαγητό και κρασί και βάζοντας ελληνική μουσική. 
Στο βίντεο θα εντοπίσετε ορισμένα πλάνα από τις γεύσεις των πιάτων και από ρετσίνα που σερβίρονται μέσα το αεροπλάνο. Υπάρχουν πλάνα και από ελληνικές κούκλες και περιοδικά.
Με την άφιξη των επιβατών προβάλλονται οι τουρίστες που εξερευνούν τα σημεία ενδιαφέροντος στην καλοκαιρινή Ελλάδα, όπως ο Παρθενώνας και άλλοι αρχαίοι ναοί, καθώς και τα αρχαιολογικά ευρήματα στη Λίνδο. 
Παρουσιάζονται επίσης πλάνα από τη Ρόδο και τις ακτές της, και ο αφηγητής κάνει αναφορές στην ιστορία των νησιών καθώς περνούν από την οθόνη. 
Δείτε το βίντεο: 

http://youtu.be/Xrszlf_0qAs
Παλιά μικρά ξύλινα καράβια που μεταφέρουν δεκάδες τουρίστες σ’ ένα νησί που μόνο από την αφηγητή αντιλαμβανόμαστε ότι είναι η Αίγινα, γαϊδούρια και οι ιδιοκτήτες τους που περιμένουν μέσα στον ήλιο τους νεοφερμένους, είναι μερικές από τις εικόνες που αποκαλύπτουν τον τουρισμό μιας άλλης εποχής στην Ελλάδα,  πίσω, στη δεκαετία του ’60.
Για την ακρίβεια, τα γυρίσματα του βίντεο φαίνεται να έγιναν το 1961. Οι τουρίστες στη συνέχεια κατευθύνονται σ’ έναν αρχαίο ναό του νησιού, και οι ιδιοκτήτες των γαϊδουριών που μεταφέρουν τους τουρίστες, βοηθούν έναν έναν τους ξένους να κατέβουν από τα ζώα μεταφοράς. 

Ο αφηγητής αναφέρει ότι ο ναός ήταν αφιερωμένος στην Αθηνά, τη θεά της Σοφίας. 
Έπειτα, βόλτα με σκάφος κατά μήκος της ακτογραμμής, ώσπου γίνεται ορατό το νησί του Πόρου. Στη συνέχεια απόβαση στην Ύδρα.
Δείτε το βίντεο:


http://youtu.be/2qu0f9KG4bQ

αναδημοσίευση από www.eirinika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επόμενη μέρα για το Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα

  Θετικά ήταν τα συναισθήματα που δημιούργησε στους κατοίκους της Αίγινας η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Αττικής για την έναρξη εργασιών αν...