Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Tα Μουσεία που συμμετέχουν στο OpenWalkAthens

02/11/2014, 11:00-16:00, ΑΘΗΝΑ.

"OpenWalkAthens 4. Mικρά Μουσεία της Αθήνας".
ΔΩΡΕΑΝ είσοδος σε 18 Μουσεία της πρωτεύουσας.

"OpenWalkAthens (OWA): ένας ανοιχτός περίπατος που καλεί τους Αθηναίους να γνωρίσουν πτυχές της πόλης, της ιστορίας της και των ανθρώπων της. Το 4ο κατά σειρά OWA έχει θέμα το Μουσεία και αφορά μικρά μουσεία στο κέντρο της πόλης που προσπερνάμε καθημερινά χωρίς να τα γνωρίζουμε.
Έτσι, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ., 18 μουσεία ανοίγουν τις πόρτες τους και μας ξεναγούν στους θησαυρούς τους.
Ιστορικοί χώροι αιώνων, όπως το Τζαμί στο Μοναστηράκι, αλλά και ολόφρεσκοι, όπως το Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας στου Ψυρρή, κάντε μια βόλτα σε μια αυθεντική Αθηναϊκή γειτονιά στα μέσα του 20ου αιώνα, μάθετε από πρώτο χέρι για τη ζωή πολιτικών εξορίστων στα νησιά. Μια ανοικτή συνομιλία με μαθηματικούς, ιστορικούς, εικαστικούς, τεχνίτες, λαογράφους, παιχνίδι με διαδραστικά εκθέματα, την Εβραϊκή θρησκεία και τις παραδόσεις της, πώς κατασκευάζεται η περίφημη φιγούρα του Καραγκιόζη. Ξεχασμένοι νερόμυλοι, μοναδικά κοσμήματα, σπάνια ορυκτά, κεραμικά, περίτεχνα υφαντά, χειρόγραφα, πίνακες ζωγραφικής, μουσικά όργανα, ζωγραφικά και τρισδιάστατα παιδικά έργα, σπάνια επιστημονικά όργανα και το λάβαρο του πρώτου Πανεπιστημίου της Ελλάδας σας περιμένουν για να γνωρίσετε κόσμους διαφορετικούς . Κι όλα αυτά σε παλιά αρχοντικά, διατηρητέα νεοκλασικά κτίρια με περίτεχνες οροφές, στριφογυριστές σκάλες και κρυμμένες αυλές στην καρδιά της Αθήνας!"

Περισσότερες πληροφορίες:
http://atenistas.org/owa4/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...