Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Τα έργα του Μόραλη σάρωσαν τo Greek Sale στο Λονδίνο

 αναδημοσίευση από  www.lifo.gr

2.190.000 ευρώ ο τζίρος της δημοπρασίας του Βοhnams

 Magnify Image «Πανσέληνος Λ», Γιάννης Μόραλης  


 Τα έργα του Γιάννη Μόραλη ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της καθιερωμένης ετήσιας δημοπρασίας του οίκου Βοhnams στο Λονδίνο. Οι πίνακες του «Πανσέληνος Λ» και το «Επιθαλάμιο» πουλήθηκαν 333.125 και 153.125 ευρώ αντίστοιχα. Τρίτο έργο η «Ύδρα: Σύνθεση σε μαύρο / Hydra, Composition in black» του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα το οποίο πουλήθηκε έναντι 123,125.   Το φετινό Greek Sale σημείωσε συνολικό τζίρο 2.190.000 ευρώ και πέτυχε να πουλήσει το 60% των έργων σε αξία και το 61% σε όγκο. Χαρακτηριστικό της δημοπρασίας ήταν ότι πουλήθηκαν όλα τα έργα του Γιάννη Μόραλη και σε τιμές αρκετά υψηλότερες από αυτές της αρχικής εκτίμησης.


 Magnify Image  «Επιθαλάμιο» Γιάννης Μόραλης.  

 Η εκπρόσωπος της Art Expertise κυρία Τερψιχόρη Αγγελοπούλου δήλωσε πως τα αποτελέσματα της δημοπρασίας αντικατοπτρίζουν την προσπάθεια σταθεροποίησης της αγοράς τέχνης, σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από ρευστότητα και διακυμάνσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της τάσης αυτής είναι όπως αναφέρει η επίδοση της γενιάς του '30, με τις αποκλίσεις των τιμών του Γκίκα και του Τσαρούχη και παράλληλα η μεγάλη ανταπόκριση για έργο του Μόραλη με υψηλές τιμές και 100% πωληθέντα έργα του.

 Magnify Image  «Ύδρα: Σύνθεση σε μαύρο», Νίκος Χατζηκυριάκος Γκίκας. Απούλητα ωστόσο παρέμειναν τα ακριβά και σημαντικά έργα των Γκίκα και Τσαρούχη, όπως το «Σκοτεινό μεσημέρι / Dark noon», ένα από τα σημαντικά έργα νεοελληνικής τέχνης του 20ού αιώνα που έχουν περιληφθεί ποτέ σε δημοπρασία και είχε τιμή εκκίνησης τις 250.000 λίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...