Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΑΙΓΙΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΖΙΤΣΑΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Εχτές Παρασκευή 28 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη γεμάτη αίθουσα του ισογείου του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας η ομιλία του Γιατρού - Λογοτέχνη κ. Μιχ. Ν. Γύρα με θέμα: "Η περιοδεία του 20χρονου Λόρδου Βύρωνα στην Ζίτσα της Ηπείρου 1809-1810". 
Ο κύριος Γύρας μας παρουσίασε μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό τη ζωή, τους έρωτες και το  ταξίδι του Λόρδου Βύρωνα στην Ήπειρο. Μάθαμε για το έργο του καθώς και για τον πρόωρο θάνατο του από ελονοσία.
Κυρίως όμως διακρίναμε την αγάπη του Γιατρού για την ιδιαίτερη πατρίδα του και τις ομορφιές της. Μάθαμε για τη δημιουργία ενός νέου συλλόγου που ετοιμάζεται, τον "Αιγινήτικο Σύλλογο Φίλων Ζίτσας της Ηπείρου". 
Σκοπός του συλλόγου είναι η τουριστική προβολή της Ζίτσας της Ηπείρου. Όσοι ήθελαν έκαναν αίτηση για να γίνουν μέλη. Ενα στοιχείο που θα πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι τα μέλη του συλλόγου θα μπορούν να μένουν δωρεάν στο σπίτι του κυρία Γύρα στη Ζίτσα, σε ομάδες 4 έως 10 ατόμων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: O  Δήμαρχος κ.Δ. Μούρτζης, ο Αντιδήμαρχος οικονομικων κ. Δέδες, συνάδερφοι του κ. Γύρα από τον ιατρικό κόσμο, τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου "Οι Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας" και πλήθος φίλων του κ. Γύρα που τον θαυμάζουν ως γιατρό αλλά και σαν λογοτέχνη και άνθρωπο. Την ομιλία προλόγισε ο κύριος Κωνσταντίνος Γαλάνης, πρόεδρος του συλλόγου "Οι Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας".
Τέλος αξίζει να πούμε πως ο κ. Γύρας πρόσφερε προς πώληση δύο βιβλία του (την ποιητική του συλλογή Ζωή-Ερωτας-Θανατος και τη Φανταστική Νουβέλα το Αρπακτικό) τα έσοδα των οποίων ήταν για τη συντήρηση το Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.

@Πυξίδα Πολιτισμού





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...