Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

«Ρεσιτάλ Πιάνου» Ντόρα Μπακοπούλου

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
                                                                                        «Ρεσιτάλ Πιάνου»
Ντόρα Μπακοπούλου

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014
Ώρα 20:30


Με όχημα το πιάνο και οδηγό τις εξαιρετικές της ερμηνείες, η η διακεκριμένη πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου παρουσιάζει ένα μοναδικό ρεσιτάλ στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 20:30, με έργα των Frédéric Chopin, Alexander Scriabin και Sergei Rachmaninoff, ολοκληρώνοντας το μουσικό της ταξίδι με την “Ερημιά” του Μάνου Χατζιδάκι. 

Προπώληση εισιτηρίων: 210 7234567

http://www.ticketservices.gr/en/events/?eventid=1387


Πρόγραμμα

Frédéric Chopin (1810 - 1849)
Πολωνέζα σε Ντο ελάσσονα, έργο 40, αρ.2
Βαλς σε Λα ύφεση μείζονα, έργο 42
Νυχτερινό σε Σι μείζονα, έργο 62, αρ.1
Μαζούρκα σε Ντο μείζοντα, εργο 24, αρ.2
Νυχτερινό σε Μι ύφεση μείζονα, έργο 55, αρ.2
Βαλς σε Ντο δίεση ελάσσονα, έργο 64, αρ.2

Διάλειμμα

Alexander Scriabin (1872-1915)
Vers la flame (Προς τη φλόγα), έργο 72

S.Rachmaninoff (1873 – 1943)
Πρελούδιο σε Σι ελάσσονα, έργο 32, αρ.10
Etude tableaux (Σπουδή), σε Μι ύφεση ελάσσονα, έργο 39, αρ.5

Μ.Χατζιδάκις (1925 – 1994)
Ερημιά, σουίτα για πιάνο, έργο 10, από το ομώνυμο μπαλέτο
Το παιδί και το κορίτσι του
Ο χορός των περιστεριών
Το παιδί και η μητέρα του
Ο χορός τού χαρταετού

Τιμές εισιτηρίων: 12€ (Κανονικό), 10€ (Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ)

Προπώληση εισιτηρίων: 210 7234567
www.ticketservices.gr

Αίθουσα Συναυλιών Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός
Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, 10561 Αθήνα

Διοργάνωση: ARTE ATENE

Βιογραφικό Ντ. Μπακοπούλου:

Η Ντόρα Μπακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο, με την προτροπή και την ενθάρρυνση του μαέστρου Δ. Μητροπούλου, που την άκουσε μικρή να παίζει στη Νέα Υόρκη. Σε ηλικία 17 ετών αποφοίτησε από το Ωδείο Αθηνών (Α΄ βραβείο) με καθηγήτρια τη M. Παπαϊωάννου. Συνέχισε τις σπουδές της στο Conservatoire της Γενεύης κοντά στον L. Hiltbrand από όπου και αποφοίτησε (Α΄ βραβείο Δεξιοτεχνίας με διάκριση). Μελέτησε με τον N. Magalof, με τον Fr. Gulda στο Σάλτσμπουργκ και με τους P. Badura Skoda και A. Brendel στη Βιέννη, όπου και βραβεύτηκε. Επίσης έχει βραβευθεί στους διεθνείς διαγωνισμούς του Μονάχου (Γερμανία) και Vercelli (Ιταλία). Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Λονδίνο, Βαρσοβία, Βουκουρέστι, Σόφια, Γρανάδα, Λευκωσία, Λεμεσό, Παρίσι, Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Νέα Υόρκη, Λουγκάνο). Έχει περιοδεύσει στη Γερμανία και έχει παίξει για τα Ηνωμένα Έθνη. Εμφανίστηκε στο Ηρώδειο ως σολίστ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αθήνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στο εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με τους Y. Menuhin, Μ. Χατζιδάκι, Δ. Χωραφά, Β. Κολάση, Μ. Θεοδωράκη, Γ. Δεμερτζή, Α. Κοντογεωργίου, Τ. Χριστογιαννόπουλο, Μ. Φαραντούρη, Ελλη Πασπαλά, Δ. Πάτρα, C.Mirosnikof, Martha Argerich, κ.α. Έχει υπάρξει συνεργάτης παραγωγής του 3ου Προγράμματος της Ελληνικής ραδιοφωνίας. Έχει ηχογραφήσει έργα του κλασικού ρεπερτορίου (Bach, Beethoven, Brahms, Chopin, Ravel, Scriabin, Rachmaninov) και έργα Ελλήνων συνθετών (κυρίως Μ. Χατζιδάκι και Μ. Θεοδωράκη). Η Ακαδημία Αθηνών την έχει τιμήσει για τη μουσική της προσφορά με το βραβείο Μοντσενίγου. Ζει στην Ελλάδα όπου έχει δώσει μεγάλο αριθμό ατομικών ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει ως σολίστ σε εκδηλώσεις με τις Ελληνικές Κρατικές Ορχήστρες. Τρέφει μεγάλη αγάπη για τη μουσική δωματίου, καθώς και για τη συνοδεία ελληνικών και ξένων τραγουδιών. Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...