Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016



Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 στην υποβλητική κεντρική αίθουσα του Μικρού Χρηματιστηρίου Αθηνών παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Crowdfunding για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης.
Ο κ. Πάνος Καρβούνης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, μίλησε για τη φιλοσοφία των νέων προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α., τα οποία θέτουν τα μνημεία στο κέντρο της ανάπτυξης.

Γνωρίζετε ότι τα θέατρα είναι τα μοναδικά αρχαία μνημεία που έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στο πέρασμα των αιώνων; Δεν είνα...ι συγκλονιστικό ότι αιώνες πριν σε αυτές τις σκηνές έπαιζαν θέατρο και εμείς ακόμη και σήμερα βλέπουμε και ξαναβλέπουμε παραστάσεις του τότε, καθήμενοι στα ίδια πέτρινα καθίσματα;
"Το Πρόγραμμα "Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου", στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται το πρόγραμμα #crowdfunding #MyKassopi αφορά το χώρο του πολιτισμού, έναν τομέα στον οποίο η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να κάνει τη διαφορά.
Ενώνοντας 4 περιφερειακές ενότητες, 5 αρχαιολογικούς χώρους, 8 αρχαίους χώρους θέασης, 344 χιλιόμετρα διαδρομής και 2300 χρόνια ιστορίας, το έργο που ανέλαβε να εκπονήσει η Περιφέρεια Ηπείρου - Region of Epirus και οι συνεργάτες της, δημιουργεί ένα εξειδικευμένο και επώνυμο προϊόν πολιτιστικού τουρισμού ενώ παράλληλα διασώζει και δίνει ζωή σε μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή.
Ας μην ξεχνάμε την ευρωπαϊκή διάσταση – η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από τα διαρθρωτικά ταμεία ΕΤΠΑ & ΕΚΤ με 80% του συνολικού προϋπολογισμού άνω των 37 εκατομμυρίων.
O Επικεφαλής της Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης χαιρέτισε την εκδήλωση για το πρόγραμμα CrowdFunding του Αρχαίου Θεάτρου της Κασσώπης."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...