Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Τι παιχνίδια έπαιζαν τα παιδιά στην αρχαιότητα;


16:33 | 25 Φεβ. 2016
Τελευταία ανανέωση 16:35 | 25 Φεβ. 2016
Ποιος θεός της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας ήταν ο προστάτης του παιχνιδιού; Από τι υλικά ήταν φτιαγμένα τα αρχαία παιχνίδια; Μοιάζουν τα αρχαία παιχνίδια με τα σημερινά; 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Τα παιδία παίζει...» που απευθύνεται σεπαιδιά ηλικίας 6 - 10 ετών, διοργανώνει τοΜουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, τις Κυριακές 28 Φεβρουαρίου, 6 και 13 Μαρτίου.
Τα παιδιά θα γνωρίσουν τα παιδικά παιχνίδια της αρχαιότητας, θα συγκρίνουν τα αρχαία με τα σημερινά παιχνίδια, βρίσκοντας ομοιότητες και διαφορές, θα παίξουν όπως τα παιδιά στα αρχαία χρόνια… και θα φτιάξουν τα δικά τους παιχνίδια από πηλό.
Το πρόγραμμα είναι το εξής:
Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, 11:00
Διακοσμούμε με χρώματα τις σβούρες και τις ίυγγες και ανακαλύπτουμε αρχαία παιχνίδια που παράγουν ήχο! Στη συνέχεια κατασκευάζουμε το δικό μας σείστρο!
Κυριακή 6 Μαρτίου, 11:00
Ανθρωπάκια που κουνιούνται! Μαθαίνουμε για τους κοροπλάστες και τις πήλινες πλαγγόνες (κούκλες/ ομοιώματα ανθρώπων) και φτιάχνουμε τις δικές μας! Επειδή όμως έχουν έρθει και οι Απόκριες, σχεδιάζουμε και τη δική μας μάσκα!
Κυριακή 13 Μαρτίου, 11:00
Με χρώματα δίνουμε ζωή στις πλαγγόνες μας! Παράλληλα, ολοκληρώνουμε τη διακόσμηση της μάσκας μας! Στο τέλος όλοι μαζί παίζουμε αρχαία ομαδικά παιχνίδια που επιζούν μέχρι σήμερα!
Info
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού
Διεύθυνση: Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα
Σχεδιασμός- εφαρμογή: Νικολέτα Ξυδέα, Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος ΜΑ
Διάρκεια 75 λεπτά
Κόστος Συμμετοχής 12€
Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες (15 παιδιά)
Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
αναδημοσίευση από http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...