Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

GLOBAL VOICES: Πάρε μέρος και εσύ τώρα!

Το Global Voices είναι μια κοινότητα που αποτελείται από περισσότερους από 300 bloggers και μεταφραστές από όλον τον κόσμο οι οποίοι συνεργάζονται ώστε να φέρουν στο φως ρεπορτάζ από ιστολόγια και γενικότερα από Μέσα των Πολιτών, δίνοντας έμφαση στις φωνές που δεν εκπροσωπούνται συχνά από τα κλασσικά διεθνή Μ.Μ.Ε.

Βρίσκεται σε στενή συνεργασία με μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης από την ίδρυση του, το 2005. Η συνιδρυτής Rebecca MacKinnon υπήρξε προϊστάμενη στο γραφείο του CNN στο Πεκίνο. Το Reuters υπήρξε εμφανής υποστηρικτής  και συνεργάτης αρχισυνταξίας για αρκετά χρόνια, ενώ υπάρχουν σχέσεις συνεργασίας με τις ιστοσελίδες του Economist, των New York Times και του BBC. Η ιταλική ομάδα, διατηρεί συνεργασία με την καθημερινή εφημερίδα La Stampa, η οποία ονομάζεται “Voci Globali”.

Το Global Voices έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες από εθελοντές μεταφραστές, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει το έργο Lingua. 


Εάν ενδιαφέρεστε να μεταφράζετε άρθρα εθελοντικά (ακόμη και αν δεν είστε επαγγελματίας μεταφραστής) από διάφορες γλώσσες στα ελληνικά ή ακόμα γιατί όχι να γράφετε τα δικά σας κείμενα και να συμμετέχετε στη μεγάλη αυτή οικογένεια επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο και συμπληρώστε την αίτηση https://el.globalvoices.org/translator-application-form
Γιατί η γνώση είναι δύναμη…
@Πυξίδα Πολιτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...