Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η IBBY- International Board on Books for Young People (Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος εκπροσωπεί ένα διεθνές δίκτυο ατόμων από όλο τον κόσμο, που σκοπό τους έχουν να φέρνουν τα βιβλία κοντά στα παιδιά.

Καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλύτερων στο παιδικό βιβλίο.

Φέτος λοιπόν όπως κάθε χρόνο για τις 2 Απριλίου, για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και σε συνεργασία με τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, το ελληνικό τμήμα της IBBY, τύπωσε στα ελληνικά ένα μήνυμα και μία αφίσα που θα αποσταλεί σε ένα ευρύ δίκτυο σχολείων και σχολικών βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα.

Έτσι προτρέπονται και άλλοι φορείς να οργανώσουν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Μία από αυτές τις εκδηλώσεις θα λάβει χώρα στο μουσείο Καζαντζάκη στη Μυρτιά Ηρακλείου. Θ' αρχίσει 1η Απρίλη, τα εγκαίνια θα γίνουν στις 16 του ίδιου μήνα, στις 18:30 και θα κρατήσει έως τα μέσα Μάη.


Αυτό το έργο είναι η αφίσα που επελέγει από την ΙΒΒΥ για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου το 2004.

 @Πυξίδα Πολιτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...