Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Ποιό είναι το πιό ακριβό έργο τέχνης στον κόσμο;

Για 450,3 εκατομμύρια δολάρια στον οίκο Christie's στη Νέα Υόρκη, ο πίνακας "Salvator Mundi" του Leonardo da Vinci σπάει όλα τα αρχεία πωλήσεων και γίνεται το πιο ακριβό έργο τέχνης στον κόσμο.

Εκτιμημένος στα 100 εκατομμύρια δολάρια από τον οίκο Christie's πριν από την πώληση, ο πίνακας   που ζωγράφισε ο Da Vinci τον δέκατο έκτο αιώνα θριάμβευσε στη δημοπρασία την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2017 στη αίθουσα δημοπρασιών Christie 's στη Νέα Υόρκη. Η δημοπρασία ξεκίνησε από 70 εκατομμύρια δολάρια και έφτασε τα 450,3 εκατομμύρια δολάρια.
Ο πίνακας "Salvator Mundi" εκθρόνησε λοιπόν τον " Femmes d'Alger" του Picasso, που πωλήθηκε το 2005 για $ 179,4 εκατομμύρια.
Δημοπρατήθηκε για πρώτη φορά το 1763, ο "Salvator Mundi" εξαφανίστηκε από την κυκλοφορία μέχρι το 1900. Το 1958, το έργο θεωρήθηκε ότι είναι ένα αντίγραφο και πωλήθηκε από τον οίκο Sotheby's για το γελοίο ποσό των 126 δολαρίων.
Ο πίνακας παρουσιάστηκε στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου το 2011. Σήμερα είναι το μόνο έργο του Leonardo da Vinci που αποτελεί μέρος μιας ιδιωτικής συλλογής. Ο νέος ιδιοκτήτης προτιμά να παραμείνει ανώνυμος.

   Quelle est l’œuvre d’art la plus chere du monde ? Salvator Mundi, Léonard de Vinci
Salvator Mundi, Léonard de Vinci
© Christie’s Images Ltd, 2017

@ ΠΥΞΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επόμενη μέρα για το Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα

  Θετικά ήταν τα συναισθήματα που δημιούργησε στους κατοίκους της Αίγινας η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Αττικής για την έναρξη εργασιών αν...