Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Ο Jean Paul Gaultier στο Μουσείο Μπενάκη από 26/04/2017 - έως 18/11/2017




Τον Απρίλιο του 2017 ο σημαντικός σχεδιαστής μόδας Jean Paul Gaultier επέλεξε να εκθέσει στο Μουσείο Μπενάκη, (Κουμπάρη 1, Αθήνα) μία δημιουργία του, το μοντέλο «Παρίσι-Αθήνα», από τη συλλογή του «Αφιέρωμα στην Ελλάδα», υψηλή ραπτική Άνοιξη-Καλοκαίρι 2006.
Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί το έργο του γάλλου δημιουργού στον 3ο όροφο του Κεντρικού κτηρίου, στην προθήκη 2 της αίθουσας 5, δίπλα στις ενδυμασίες που αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσής του.
Ο Jean Paul Gaultier δήλωσε σχετικά «Η Ελλάδα ανέκαθεν αποτελούσε πηγή έμπνευσης για εμένα: το φως, ο ουρανός, τα νησιά, οι άνθρωποι... Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον πολιτισμό σας και την προσφορά σας στην ανθρωπότητα. Προσωπικότητες όπως η Μελίνα Μερκούρη, η Ειρήνη Παππά, η Νάνα Μούσχουρη άφησαν ανεξίτηλα τα ίχνη τους στον κινηματογράφο, στο θέατρο, στη μουσική και στη μόδα με το ταλέντο, την ομορφιά τους και την έμφυτη αίσθηση του στυλ. Το Μουσείο Μπενάκη είναι ένα από τα πιο όμορφα στον κόσμο και είμαι υπερήφανος που συμμετέχω σε αυτή την έκθεση».
Η έκθεση του μοντέλου «Παρίσι-Αθήνα» του Jean Paul Gaultier θα παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη έως τις 18 Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της συλλογικής έκθεσης Ταξίδι στη μαγεία της ελληνικής φορεσιάς: Σύγχρονες δημιουργίες ζωντανεύουν τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, που πραγματοποιείται παράλληλα στους χώρους της Costa Navarino και του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
Η συμμετοχή του Jean Paul Gaultier κατέστη δυνατή χάρη στον στενό του συνεργάτη, Κωνσταντίνο Καταλακινό.
πηγή: www.benaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επόμενη μέρα για το Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα

  Θετικά ήταν τα συναισθήματα που δημιούργησε στους κατοίκους της Αίγινας η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Αττικής για την έναρξη εργασιών αν...