Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Ολλανδοί στην προεδρία της Ε.Ε. και στα... decks της Τεχνόπολης


ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ αναδημοσίευση από http://www.kathimerini.gr/
Η Ολλανδία, η οποία αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. από την 1η Ιανουαρίου, θέλει να κάνει μια δυναμική έναρξη η οποία να αντανακλά την αγάπη της χώρας προς τη νεανική κουλτούρα.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Η ολλανδική πρεσβεία στην Ελλάδα μάς έχει συνηθίσει σε πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Η πλέον σημαντική ήταν η ίδρυση της επιχειρηματικής θερμοκοιτίδας Orange Grove, το 2013, με πρωτοβουλία του πρώην πρέσβη στην Αθήνα Yan Versteeg. Ηταν από τους διπλωμάτες που θέλησε πραγματικά να βοηθήσει τους Ελληνες νέους να βρουν τον δρόμο τους με τη δημιουργία ευκαιριών, έναν τομέα στον οποίο η χώρα μας πάσχει σε μεγάλο βαθμό. Κατά τη διάρκεια της θητείας του Versteeg, έγινε και μια σημαντική ανακαίνιση στην έδρα της πρεσβείας, με έργα τέχνης, αντικείμενα ντιζάιν και κυρίως μια νέα εργασιακή λογική που παραπέμπει στον 21ο αιώνα, κάτι που διαπίστωσαν όσοι επισκέφθηκαν το κτίριο απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο.
Ανήμερα τα Φώτα
Η Ολλανδία, που αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. από την 1η Ιανουαρίου, θέλει να κάνει μια δυναμική έναρξη η οποία να αντανακλά την αγάπη της χώρας προς τη νεανική κουλτούρα. Ως εναρκτήρια εκδήλωση στην Αθήνα, επέλεξε (τι άλλο) ένα DJ set που θα γίνει στην Τεχνόπολη. Στις 6 Ιανουαρίου από τις 16.00 έως τα μεσάνυχτα, στον χώρο του Christmas Factory, 10 Ελληνες και Ολλανδοί DJs θα παίζουν αφιλοκερδώς για το ελληνικό κοινό. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στη συνέχεια στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
Δώδεκα χρόνια μουσική
Πρόκειται για το διάσημο Glass House, μια σειρά εκδηλώσεων με DJs που παίζουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, που ξεκίνησαν στην Ολλανδία το 2004 από τον ραδιοφωνικό σταθμό 3FM για τον Ερυθρό Σταύρο.
Επειτα από 12 χρόνια, το κοινό (φυσική παρουσία και ραδιόφωνο) αριθμεί 12.000.000. Είναι το μεγαλύτερο multimedia event στην Ολλανδία. Η καθημερινή επισκεψιμότητα φθάνει τις 70.000, μέσω του Διαδικτύου.
Φέτος πραγματοποιήθηκε από 18 έως 24/12 στην πόλη Heerlen και ο σκοπός που συγκεντρώθηκαν τα χρήματα ήταν για τα παιδιά-θύματα πολέμου.
Τις πέντε (συνήθως) ημέρες που βρίσκονται οι DJs κλεισμένοι στο Glass House μένουν νηστικοί, κάτι που δεν θα γίνει στην Αθήνα, διότι θα παίξουν μόνο μερικές ώρες και όχι ολόκληρα 24ωρα. Οποιος ακροατής θέλει να ακούσει συγκεκριμένο κομμάτι πρέπει να προσφέρει ένα μικρό ποσό χρημάτων, που κατατίθεται υπέρ των σκοπών της εκδήλωσης.
Η πρεσβεία ήθελε να γιορτάσει την αρχή της προεδρίας με έναν διαφορετικό τρόπο κι έτσι αποφάσισε να διοργανώσει για πρώτη φορά το Glass House, κάτι που δεν έχει γίνει ξανά στο εξωτερικό.
Οι Ολλανδοί DJs αλλά και οι Ελληνες ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμα και με χαρά θα παίξουν για αυτόν τον σκοπό αφιλοκερδώς. Οι DJs θα δώσουν το εναρκτήριο λάκτισμα. Θα ακολουθήσουν όμως κι άλλες εκδηλώσεις καθώς και διαλέξεις που θα παρουσιαστούν στη διάρκεια της προεδρίας.
​​Περισσότερες πληροφορίες στην ειδική σελίδα στοhttps://www.facebook.com/events/192879144394164/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επόμενη μέρα για το Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα

  Θετικά ήταν τα συναισθήματα που δημιούργησε στους κατοίκους της Αίγινας η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Αττικής για την έναρξη εργασιών αν...