αναδημοσίευση από http://parallaximag.gr/
Από το μεγαλύτερο μουσείο σύγχρονης τέχνης της Αμερικής, μέχρι το πιο τελευταίο θεματικό πάρκο Disney, το 2016 προβλέπεται να είναι μια γεμάτη χρονιά για τουρίστες παγκοσμίως, με πολλές νέες ατραξιόν να ανοίγουν τις πύλες τους.
Louvre Abu Dhabi, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Jean-Nouvel-Louvre-Abu-Dhabi-2
Μετά από μεγάλες καθυστερήσεις το Λούβρο του Άμπου Ντάμπι προβλέπεται να ανοίξει για το κοινό μέχρι το τέλος του 2016. Μέσα στο θολωτό κτίσμα θα υπάρχουν πάνω από 6.000 τετραγωνικά μέτρα μόνιμων εγκαταστάσεων.
Η Disneyland της Σαγκάης
shanghai-disneyland-design-treasure-cove-exlarge-169
Το αγαπημένο καστ ηρώων του Γουόλτ Ντίσνεϊ καταφθάνει στην ηπειρωτική Κίνα για πρώτη φορά το 2016, με το άνοιγμα της Disneyland της Σαγκάης. Θα έχει έξι θεματικές ζώνες, συμπεριλαμβανομένου του υποφαινόμενου Ορμού του Θησαυρού, που εμπνεύστηκε από τους Πειρατές της Καραϊβικής.
Dubai Parks and Resorts, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
motiongate-aerial-view-perspective-sml-exlarge-169
Το υποφαινόμενο Motiongate αποτελεί μία από τις τρεις θεαμτικές ζώνες που θα συντελούν το τεράστιο πάρκο Dubai Parks and Resorts. Ανάμεσα στις κύριες ατραξιόν θα είναι αυτή του γνωστού Hunger Games.
SFMOMA, Σαν Φρανσίσκο
SFMOMA_Snohetta_Aerial_facadestyle-copy
Ένα νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης έρχεται να πάρει την δόξα από αυτό του Μανχάταν, και μάλιστα είναι τριπλάσιο σε μέγεθος. Το δεκαόροφο MoMA του Σαν Φρανσίσκο που ανοίγει τις πύλες του το 2016 θα είναι το μεγαλύτερο μουσείο σύγχρονης τέχνης στις ΗΠΑ.
Darling Harbour Live, Σίδνεϊ, Αυστραλία
συδνευ2
Έναμεγάλο σχέδιο αναζωογόνησης είναι τώρα στα σκαριά, φέροντας στην Αυστραλία τις μεγαλύτερές της συνεδριακές και εκθεσιακές εγκαταστάσεις και στο Σίδνεϊ το μεγαλύτερό του ξενοδοχείο πολυτελείας. Ένα αστικό χωριό που θα λέγεται Darling Square θα περιλαμβάνει γραφεία, χώρο κατοικιών, καταστήματα και καφέ.
Ark Encounter, Κεντάκι, ΗΠΑ
ark-encounter-wallpaper-lumber-construction
Αν η συμμετοχή σε μια προσομοίωση βιβλικής καταστροφής σας φαίνεται ενδιαφέρουσα, θα σας αρέσει η Κιβωτός που κατασκευάζεται στο Κεντάκι. Το υπερμεγεθές κτίσμα κόστισε 92 εκατομμύρια να χτιστεί.
Doha Festival City, Κατάρ
doha-festival-city-exlarge-169
Το Doha Festival City θα περιλαμβάνει 500 καταστήματα, 100 καφέ και εστιατόρια, ξενοδοχείο και συνεδριακό κέντρο και δύο ζώνες ψυχαγωγίας. Θα έχει επίσης εξωτερικό λούνα παρκ και εσωτερικό πάρκο χιονιού για σκι και έλκηθρο, ενώ αναμένεται να ανοίξει τον Σεπτέμβριο του 2016.
Παλαιστινιακό Μουσείο, Δυτική Όχθη
palmus
Το Παλαιστινιακό Μουσείο, που θα υψώνεται πάνω σε έναν λόφο σε βαθμίδες στη Δυτική Όχθη, λίγο βόρεια της Ιερουσαλήμ, είναι ένα σύμπλεγμα 30 εκατομμυρίων δολλαρίων, αφιερωμένο στην Παλαιστινιακή τέχνη και κουλτούρα. Αναμένεται να ανοίξει τον Μάιο του 2016.
FIFA Football Museum, Ζυρίχη, Ελβετία
φιφα
Οι ποδοσφαιρόφιλοι σίγουρα θα καταφθάνουν ασταμάτητα για να δουν το νέο Μουσείο Ποδοσφαίρου FIFA όταν κάνει το ντεμπούτο του στην Ζυρίχη το 2016. Οι εγκαταστάσεις 170 εκατομμυρίων δολλαρίων αναμένεται να φιλοξενήσουν πάνω από 1000 εκθέματα αφιερωμένα στο άθλημα.
Ferrari Land, Ισπανία
ferrari-land-portaventura-2
Το πάρκο PortAventura της Ισπανίας ετοιμάζει για το 2016 ένα δεύτερο θεματικό πάρκο μόλις μιας ώρας απόστασης από τη Βαρκελώνη, το Ferrari Land, που θα είναι παρόμοιο με το πρωτότυπο του Άμπου Ντάμπι. Το πάρκο θα περιλαμβάνει το ψηλότερο τρένο λούνα παρκ στην Ευρώπη, που θα φτάνει τα 112 μέτρα σε ύψος, με τον κάθετο επιταχυντή να αποτελεί μια συναρπαστική ατραξιόν για αυτούς που αγαπούν την ταχύτητα.
Μουσείο Boverie, Βέλγιο
boverie_ile.jpg__800x450_q85_crop_upscale
Η Βαλλωνική περιοχή του Βελγίου συνεργάζεται με το Λούβρο για να ανοίξει ένα νέο μουσείο τέχνης το 2016. Το Boverie θα βρίσκεται σε ένα νησί πάνω στον ποταμό Μεύση και θα φέρει στη Λιέγη τα καλύτερα της βέλγικης τέχνης. Μάλιστα, το άνοιγμά του θα σηματοδοτήσει την πρώτη από μια σειρά ετήσιων εκθέσεων διεθνών αριστουργημάτων με επιμέλεια του Λούβρου. Η πρώτη έκθεση θα περιλαμβάνει 60 έργα καλλιτεχνών όπως ο Βαν Γκογκ, ο Ρανουάρ και ο Μονέ.
Chaplin’s World: The Modern Times Museum, Ελβετία
Chaplin-ambiance-1
Μετά από αρκετά χρόνια καθυστερήσεων, το μουσείο για τον αγαπημένο ηθοποιό όλων, Τσάρλι Τσάπλιν, αναμένεται να ανοίξει στην ελβετική κατοικία του, Manoir de Ban. Το κυρίως κτίσμα θα εξερευνά τον ίδιο τον ηθοποιό, ενώ οι κωμωδίες του και η κινηματογραφική του κληρονομιά θα παρουσιάζεται στα εξωτερικά κτίρια.