Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Ο George Redhawk είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την δημιουργία αυτών των υπέροχων Gif.

Ο Redhawk ξεκίνησε να ασχολείται με την τέχνη και την τεχνολογία των υπολογιστών, όταν σταδιακά άρχισε να χάνει την όρασή του και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το επάγγελμά του, το οποίο ήταν η διδασκαλία της ιατρικής. Σήμερα είναι νομικά τυφλός, ωστόσο έχει βρει τον δικό του τρόπο να ζει τη ζωή στο φουλ και να μαγεύει στην πορεία όλους εμάς.
Η σταδιακή του τύφλωση και οι οπτικές στρεβλώσεις που δημιουργούνταν στο μυαλό του, τον οδήγησαν στο καταφύγιο της τέχνης και συγκεκριμένα στη δημιουργία κινούμενων εικόνων, τις οποίες ξεκίνησε να φτιάχνει με στόχο να αποθηκεύσει στη μνήμη του όσο περισσότερες όμορφες εικόνες μπορούσε, και να αποτυπώσει την αίσθηση της όρασης που χάνεται.
"Παίζοντας" με έργα τέχνης, προσθέτοντας τη δική του οπτική, με τη μορφή μίας συνεχούς κίνησης, κατάφερε στην πορεία να αναγνωριστεί ως ένας επαναστατικός καλλιτέχνης. Η δουλειά του έχει γίνει πολλές φορές viral και το στυλ του περιγράφεται, πλέον, με ειδικό όρο: "The RedHawk Effect".
Όπως λέει σε παλαιότερη συνέντευξη του στο Graphic Art News:
“Μετά την απώλεια του μεγαλύτερου μέρους της οράσεώς μου, άρχισα να εξερευνώ αυτό το μέσο για να εκφράσω τον κόσμο μέσα από την κατεστραμμένη μου οπτική. Η τέχνη μου είναι σχεδιασμένη με την ιδέα να αμφισβητήσει και σε ορισμένες περιπτώσεις να διαταράσσει την οπτική και την αίσθηση της τάξης, σε μεγάλο βαθμό, με τον ίδιο τρόπο που η ικανότητά της όρασης έχει γίνει μια συνεχής πρόκληση για εμένα”.

Θαυμάστε μερικά από τα υπέροχα Gif ενός "τυφλού οραματιστή"



Μπορείτε να θαυμάσετε ακόμα περισσότερα έργα τέχνης από τον George Redhawk, στη σελίδα που διατηρεί στο Google+.
αναδημοσίευση από http://www.pathfinder.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...