Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Η ιστοσελίδα ‘Films for Action’ μοιράζεται την λίστα των 100 ντοκιμαντέρ που “μπορούν να μας βοηθήσουν να αλλάξουμε τον κόσμο”

πηγή http://el.globalvoicesonline.org/

Ύστερα από προσπάθεια χρόνων προώθησης και κριτικής ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένα στην κοινωνική αλλαγή, η ιστοσελίδα Films for Action δημοσίευσε μια λίστα με τα 100 ντοκιμαντέρ που θεωρεί ως τα πιο εμπνευσμένα και προκλητικά. Από τις κριτικές των mainstream μέσων ενημέρωσης στον καθημερινό κόσμο, όπου διαχέονται οι ιδέες και οι λύσεις που προτείνονται από την πλειοψηφία των λαών, αυτή η λίστα ταινιών παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη εικόνα ιδεών που θεωρούνται ζωτικής σημασίας ως συζήτηση.
Η λίστα περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ όπως Τα οικονομικά της Ευτυχίας (2011), το οποίο θα είναι δωρεάν διαθέσιμο τον Αύγουστο, και την Πολιτισμική Κρίση (2011), βασισμένο στο βιβλίο του Nafeez Mosaddeq Ahmed.
Τα ντοκιμαντέρ έχουν απίστευτη δύναμη να ευαισθητοποιούν και να δημιουργούν μεταλλάξεις στις συνειδήσεις σε ατομικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο […] Η επιλογή των συγκεκριμένων ταινιών έγινε είτε γιατί είναι προσβάσιμες online δωρεάν, είτε γιατί μπορούν να νοικιαστούν. Υπάρχουν αρκετές ταινίας που θα θέλαμε πολύ να συμπεριλάβουμε, αλλά δεν έχουν ακόμα προσβάσιμο τρόπο προβολής. Όταν αυτό αλλάξει, θα ανανεώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την λίστα. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επόμενη μέρα για το Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα

  Θετικά ήταν τα συναισθήματα που δημιούργησε στους κατοίκους της Αίγινας η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Αττικής για την έναρξη εργασιών αν...