Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Πωλητήριο στο σπίτι του Λέον Τρότσκι στην Πρίγκηπο

19:17 | 01 Αυγ. 2015
Δεκαοκτώ δωμάτια, πέντε μπάνια και ένα τεράστιο οικόπεδο. Στο πρώην σπίτι του Ρώσου επαναστάτη Λέον Τρότσκι στην Πρίγκηπο, στα ανοικτά της Κωνσταντινούπολης, μπήκε πωλητήριο.

Σύμφωνα με την αγγελία που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Χουριέτ, η τεράστια κατοικία των 950 τ.μ. που βλέπει τη θάλασσα του Μαρμαρά πωλείται προς 4,4 εκατομμύρια δολάρια. Το τριώροφο σπίτι κατασκευάστηκε πριν 150 χρόνια και βρίσκεται σε ένα οικόπεδο 3.600 τ.μ.

Σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο του νησιού, Μουσταφά Φαρσάκογλου, ο πρώην επαναστάτης έζησε τέσσερα χρόνια σε αυτό το σπίτι, αφού η πρώτη του κατοικία στο νησί κάηκε.

Κατά τον δήμαρχο, το σπίτι είναι σε πολύ κακή κατάσταση, «χρειάζεται πολλές επισκευές» και δεν διαθέτει θέρμανση.

«Αν το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού διέθετε τα μέσα θα μπορούσε να το αγοράσει, να το ανακαινίσει και να το κάνει πολιτιστικό κέντρο» επεσήμανε ο Φαρσάκογλου.

«Όπως και να έχει το κτήριο είναι διατηρητέο και όποιος το αγοράσει δεν θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει ως κατοικία, ξενοδοχείο ή εστιατόριο» εξηγεί.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούμε να πουλήσουμε το σπίτι αυτό, όμως κανείς δεν το θέλει» εξήγησε από την πλευρά του ένας μεσίτης από την Πρίγκηπο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Ο ιδιοκτήτης του, ένας κάτοικος της Κωνσταντινούπολης, δεν έχει κάνει τις απαραίτητες εργασίες» για τη συντήρησή του, πρόσθεσε.

Ο ιδρυτής του Κόκκινου Στρατού, Λέον Τρότσκι, πήγε να μείνει στην Πρίγκηπο το 1929, όταν ο Στάλιν τον εξόρισε από την Σοβιετική Ένωση.
πηγή http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επόμενη μέρα για το Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα

  Θετικά ήταν τα συναισθήματα που δημιούργησε στους κατοίκους της Αίγινας η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Αττικής για την έναρξη εργασιών αν...