Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Η Εθνική Πινακοθήκη της Σιγκαπούρης θα ανοίξει με λίγη βοήθεια από το Pompidou

National Gallery Singapore
Του Γκάρεθ Χάρις
Επιμελητές στο Centre Pompidou στο Παρίσι θα βοηθήσουν στην διοργάνωση της προσωρινής εναρκτήριας έκθεσης στην Εθνική Πινακοθήκη της Σιγκαπούρης, ένα σημαντικό καινούργιο ίδρυμα το οποίο θα ανοίξει αργότερα το 2015 στην Νοτιοανατολική ασιατική νησιώτικη πολιτεία.
«Ο στόχος της έκθεσης είναι να δημιουργήσει έναν διάλογο μεταξύ εκατό έργων από την συλλογή του Centre Pompidou και μιας επιλογής παρόμοιου μεγέθους, συγκεντρωμένη από την συλλογή του ιδρύματος της Σιγκαπούρης,» λένε οι διοργανωτές. Η έκθεση θα συγκρίνει «αισθητικές πρακτικές από το 1900 έως το 1960».
Η προσωρινή αυτή έκθεση, η οποία θα ανοίξει τον Απρίλιο του 2016, θα είναι μια συνδιοργάνωση της αναπληρώτριας διευθύντριας του Εθνικού Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης τουCentrePompidou, Καθρίν Ντέιβιντ και της επιμελήτριας Λιουσί-Γκούτνικοβ, μαζί με τον Εουτζέν Τάν, τον διευθυντή της Εθνικής Πινακοθήκης της Σιγκαπούρης.
Ανάμεσα στα έργα από την συλλογή του CentrePompidou περιλαμβάνονται το ImpressionV(Parc), 1911, του Βασίλι Καντίνσκι και το Obsession, 1943, του Μαρκ Σαγκάλ. Το IgorotDance, 1946, του Γκάλο Β. Οκάμπο θα βρίσκεται ανάμεσα στα κομμάτια από την Εθνική Πινακοθήκη της Σιγκαπούρης.
Την περασμένη εβδομάδα στην μνημειακή τελετή υπογραφής στο Παρίσι, ο Σέρτζ Λαβιγκέ, ο νεοδιορισμένος πρόεδρος του CentrePompidou είπε ότι καλωσορίζει αυτόν το «νέο συμμετέχον στη διεθνή σκηνή των πολιτιστικών δρώμενων (την Σιγκαπούρη)» Προσθέτοντας ότι αυτή η κίνηση αντανακλά την στρατηγική του CentrePompidou για επέκταση του διεθνούς δικτύου.
Ένας αντιπρόσωπος του CentrePompidou όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχουν περισσότερα κοινά σχέδια επαφής με την Σιγκαπούρη απάντησε ότι η πρόοδος θα γίνει «με προσεκτικά βήματα».
Η πρωτοβουλία γι την Σιγκαπούρη είναι η τελευταία μόνο προσπάθεια του CentrePompidou για επικοινωνία με την Ασία: τον περασμένο μήνα, ο Λαβιγκνιέ βρισκόταν σε συζήτηση με υπεύθυνους από την Κίνα για μια σειρά από κοινά έργα συμπεριλαμβανομένων διαφημιστικών του Pompidou σε δρόμους κατά μήκος της Κίνας.
Η νέα Εθνική Γκαλερί της Σιγκαπούρης θα φιλοξενηθεί σε δύο ιστορικά κτήρια: το πρώην Δημαρχείο και το Δικαστήριο. Έργα από την συλλογή των 10.000 αντικειμένων ιστορικής και μοντέρνας τέχνης της Νοτιοανατολικής Ασίας θα εκτεθούν στο νέο μουσείο των 64.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Επιμέλεια: Χρόνης Μούγιος αναδημοσίευση από http://www.artnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...