Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ MICHEL-CONSTANT


Η Αίγινα φιλοξενεί φέτος εκθέσεις  και εκδηλώσεις  σημαντικών καλλιτεχνών από άλλες χώρες. Πρόκειται για ανθρώπους που αγαπούν την Αίγινα, ζουν και δημιουργούν ένα μέρος του χρόνου στο νησί μας και είναι χαρά μας να συγχρωτιζόμαστε μαζί τους.
Ένας από αυτούς είναι ο γάλλος ζωγράφος Michel Constant που εκθέτει για τρεις μέρες (1-3 Σεπτεμβρίου 2014) στο ισόγειο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.
Ο Michel-Constant γεννήθηκε στην πόλη Boulazac στην περιοχή Dordogne της Γαλλίας το 1936.
 Έχει κάνει σπουδές στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι και στη Νομική επίσης.
Ζωγραφίζει ακουαρέλες. Τα θέματα του είναι εμπνευσμένα από τη φύση και τη ζωή: τοπία, πόλεις, χωριά, άνθρωποι.
 Έχει εκθέσει ατομικά και έχει λάβει επίσης μέρος σε ομαδικές εκθέσεις σε πολλές πόλεις : Παρίσι, Ντοβίλ, Νίκαια , Κάννες , Βρυξέλες , Νέα Υόρκη, Αίγινα, Αμοργός, Μύκονος , Νάξος και αλλού.
Μπορείτε να επισκεφτείτε την προσωπική του ιστοσελίδα για να ενημερωθείτε για το έργο του στο http://michel.constant.pagesperso-orange.fr/




Η σύζυγος του Edith Lebon είναι φωτογράφος. Μπορείτε να δείτε δείγμα της δουλειάς της εδώ http://michel.constant.pagesperso-orange.fr/edith.lebon/index.html.




   
Κωνσταντίνα Χατζίνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...