Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Guardian: Δύο ελληνικά θερινά σινεμά στα δέκα καλύτερα της Ευρώπης

Κόσμος

Το «Cine Paris» στην Πλάκα και το «Cine Kamari» στη Σαντορίνη συγκαταλέγονται στους δέκα καλύτερους θερινούς κινηματογράφους της Ευρώπης, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian.
Για το «Cine Paris», το οποίο βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας, η Guardian αναφέρει: «ένα σινεμά - ταράτσα στην καρδιά της ιστορικής Πλάκας βρίσκεται στη σκιά της Ακρόπολης, κάτι το οποίο προσδίδει μία άλλη ατμόσφαιρα στην κάθε ταινία που προβάλλει. Στις ταινίες που προβάλλονται, συγκαταλέγονται από κινούμενα σχέδια μέχρι πρόσφατα αριστουργήματα, τα οποία πρέπει κανείς να παρακολουθήσει».
Για το «Cine Kamari», που το συναντάμε στην 8η θέση της σχετικής λίστας, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως βρίσκεται στο καλύτερο σημείο του πλανήτη, για να δει κανείς μία ταινία. Μπορείς σχεδόν να ξαπλώσεις σε μία πολυτελή ξαπλώστρα, αναπνέοντας ένα μείγμα μεθυστικών αρωματικών βοτάνων και απολαμβάνοντας ένα κοκτέιλ κάτω από τα αστέρια του ελληνικού ουρανού.

Θυμίζουμε πως το «Σινέ Θησείο», το πιο παλιό θερινό σινεμά της Αθήνας, έπειτα από την πρώτη θέση στη λίστα του CNN με τα καλύτερα σινεμά του κόσμου (Φεβρουάριος 2012), είχε καταλάβει και θέση στα δέκα καλύτερα σινεμά του κόσμου, σύμφωνα με το BBC.

Η λίστα με τα δέκα κορυφαία σινεμά της Ευρώπης

«Κάστρο Μονζουίκ» (Βαρκελώνη)
«Cromarty cinema» (Σκωτία)
«Cine Locarno on the lake» (Ελβετία)
«Cine Paris» (Αθήνα)
«Cine Cineteca Bologna» (Μπολόνια)
«Moonlight cinema» (Κανάριοι Νήσοι)
«Sotto le Stelle» (Βερόνα)
«Cine Kamari» (Σαντορίνη)
«Rathausplatz» (Βιέννη)
«La Villette» (Παρίσι).

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...