Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Anonymous Architect Magazine

Mία πολυπολιτισμική ομάδα ταλαντούχων νέων πίσω από ένα καινοτόμο project  (μέρος δεύτερο)


 Aφορμή για τη συνάντηση με την ομάδα που βρίσκεται πίσω από το project Αnonymous Architect Magazine είναι η συμμετοχή τους στην 8η έκθεση "Design For Life". Λίγο πριν τα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 10 Μαΐου βρεθήκαμε στην είσοδο του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου όπου και είχαμε μία ενδιαφέρουσα συνομιλία.
Η "ομάδα κρούσης" του περιοδικού αποτελείται (με αλφαβητική σειρά) από τη Βανέσα, την Κάτια, τον Μπlackmess και το Σίμο. Ας τους γνωρίσουμε καλύτερα!


@Πυξίδα Πολιτισμού : Πόσο καιρό συνεργάζεσαι Βανέσα με την ομάδα του περιοδικού και τι κάνεις;

Βανέσα Σπυριδέλης : Ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας τρεις μήνες πριν. Είμαι φωτογράφος. Ψάχνω για δημιουργικά πράγματα και για χώρους που δεν έχουν κατασκευαστεί από επαγγελματίες σχεδιαστές και αρχιτέκτονες. Πιστεύω πως θα πρέπει να εστιαστούμε σε ανθρώπους που βρίσκονται έξω από αυτό τον τομέα, στα ενδιαφέροντα τους, στο πως ζουν τη ζωή τους και πως αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους. 

@Πυξίδα Πολιτισμού : Πες μας λιγα λόγια για σένα Βανέσα, από που είσαι;

Βανέσα Σπυριδέλης : Eίμαι απο τη Νέα Υόρκη και μόλις τελείωσα το δεύτερο μου Mεταπτυχιακό (MA Culture, Criticism and Curation) στο Central Saint Martins στο Λονδίνο. Eίμαι mixed media artist. Mixed media art αναφέρεται σε μια μορφή εικαστικής τέχνης που συνδυάζει μια ποικιλία μέσων σε ένα ενιαίο έργο τέχνης. Έτσι μπορώ να συνδυάσω φωτογραφία, παραγωγή ταινίας, ζωγραφική, συγγραφή. Συνδυάζω και ταιριάζω πράγματα. Πιστεύω πως ο καθένας έχει το δυναμικό να γίνει δημιουργικός και να εκφράζεται μέσα από διαφορετικούς τρόπους και αυτή είναι και η φιλοσοφία του project για το οποίο μιλάμε. 


@Πυξίδα Πολιτισμού : Εσύ Κάτια είσαι επίσης φωτογράφος στο Anonymous Architect Magazine. Πες μας λίγα λόγια για σένα ;

Κάτια Σταντζούρη : Nαι είμαι ερασιτέχνης φωτογράφος και κατάγομαι από το Γαλαξίδι που είναι μία ναυτική πολιτεία με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, ένας διατηρητέος οικισμός, με 1500 περίπου κατοίκους και χαίρομαι που μεγάλωσα εκεί. Γνωριζόμαστε με τη Στέβη από μικρές. Σπουδάζω ψυχολογία και σκέφτομαι να ασχοληθώ με παιδιά. Όσον αφορά στο project εγώ συμμετείχα στο πρώτο τεύχος. 













@Πυξίδα Πολιτισμού : Κάτια πρόκειται να συμμετέχεις και στο τρίτο τεύχος ;

Κάτια Σταντζούρη : Ενδεχομένως. Μου αρέσει πολύ αυτο το project γιατί προσεγγίζει ανθρώπους στο χώρο τους οι οποίοι δεν είναι επαγγελματίες, αλλά μόνο με την προσωπική τους αισθητική, με την αγάπη τους για το χώρο τους, δίνουν αυτή την ιδιαίτερη πινελιά που για μένα αυτό εκτιμάται. Ότι είναι προκάτ δε μπορεί να μεταφέρει κανένα συναίσθημα. Ότι βγαίνει αυθόρμητα και δημιουργικά είναι καλύτερο. 


@Πυξίδα Πολιτισμού : Γειά σου Μπlackmess. Ποιά είναι η σχέση σου με το περιοδικό;

Μπlackmess : Γνωρίστηκα με τη Στέβη μέσω των αδερφών της. Με ρώτησε αν ασχολούμαι με τη γραφιστική και επειδή όντως ασχολούμαι δοκίμασα και έκανα στο πρώτο τεύχος γραφιστική επιμέλεια, έκανα και την επιμέλεια των κειμένων. Στη συνέχεια έφτιαξα την αφίσα και το flyer. Σπουδάζω γραφιστική στο τμήμα Γραφιστικής, της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής.

@Πυξίδα Πολιτισμού : Πως σου φαίνεται αυτό το project ; 

Μπlackmess : Ενδιαφέρον εννοείται, και το θέμα με το οποίο καταπιάνεται και ο τρόπος με τον οποίο γίνεται από θέμα σχέσεων, πρόκειται κυρίως για εγχείρημα. Δεν πρόκειται για μία εταιρεία αλλά για απλούς ανθρώπους οι οποίοι στηρίζουν μία ιδέα όπως μπορούν και προσπαθούν να την πραγματώνουν νομίζω κάθε φορά και καλύτερα.

Εμείς ως @Πυξίδα Πολιτισμού θα θέλαμε να συμπληρώσουμε πως ο Μπlackmess γεννήθηκε στην Αθήνα το 1995 και πέρα του graphic design ασχολείται με τη ζωγραφική  σε διαφόρων ειδών επιφάνειες. Έχει συμμετάσχει σε 3 τοπικές εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής. Υπήρξε σπουδαστής στον καλλιτεχνικό κύκλο του τέως καθηγητή της Καλών Τεχνών του Καζακστάν, Λάζαρου Ξενίδη. 



@Πυξίδα Πολιτισμού: Eσύ Σίμο πως νιώθεις που συμμετέχεις στη δημιουργία του περιοδικού Αnonymous Architect Magazine;
Σίμο Χάτζη : Mου αρέσει που συμμετέχω, είναι ένα πολύ καλό project.  Βγάζω φωτογραφίες και ασχολούμαι και με το οργανωτικό κομμάτι αυτό σημαίνει πως είμαι υπεύθυνος οργάνωσης φωτογραφικού υλικού, βίντεο, επικοινωνίας και εξωφύλλου. Μου αρέσει που κάνουμε ταξίδια με την ομάδα του περιοδικού και γνωρίζουμε καινούριους ανθρώπους. Συμμετέχω με την καρδιά μου στο όλο εγχείρημα διότι μου αρέσει η τέχνη. Ήμουν ο πρώτος φωτογράφος του περιοδικού, συνεργάζομαι με τη Στέβη από την αρχή.


@Πυξίδα Πολιτισμού: Από που είσαι Σίμο;

Σίμο Χάτζη : Γεννήθηκα το 1990 στο Χαλέπι της Συρίας. Με την οικογένεια μου φύγαμε και πήγαμε στο Ιρακ εκεί εργάστηκα πρώτη φορά ως φωτογράφος σε πάρτυ, γάμους κλπ. Όταν ήρθα στην Ελλάδα γοητεύτηκα από τα ωραία τοπία και το ελληνικό φως και αποφάσισα πως θα έπρεπε οπωσδήποτε να ασχοληθώ με την φωτογραφία στη χώρα αυτή. Ασχολούμαι επαγγελματικά με τη φωτογραφία από το 2013 και τον Ιανουάριο του 2017 έκανα την πρώτη μου έκθεση φωτογραφίας στο φουαγιέ του αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ με ασπρόμαυρα θέματα εσωτερικής διαρρύθμισης. 


@Πυξίδα Πολιτισμού: Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για το χρόνο σας. Καλή επιτυχία στην έκδοση του τρίτου τεύχους του Anonymous Architect Magazine.

@Πυξίδα Πολιτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...