Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ στις 19 Μαίου 2017


Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ
Πάνω από 5 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως και μεταξύ αυτών περίπου 20.000 Έλληνες και Ελληνίδες ζουν με τη νόσο του Crohn ή την ελκώδη κολίτιδα, παθήσεις που είναι γνωστές και ως Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ).
Κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου “εορτάζεται” η Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ από οργανώσεις ασθενών από όλο τον κόσμο με κύριο στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα ΙΦΝΕ.
Φέτος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ, η πανευρωπαϊκή οργάνωση ασθενών με νόσο του Crohn και ελκώδη κολίτιδα, η European Federation of Crohn’s and Colitis’ Associations (EFCCA), μαζί με τα 31 μέλη της, μεταξύ αυτών και ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, και άλλες οργανώσεις ασθενών από όλο τον κόσμο ενώνουν τις προσπάθειές τους γύρω από την καμπάνια “Βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ατόμων με ΙΦΝΕ” προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί και να ενημερωθεί το ευρύτερο κοινό και να ανοίξει ο δρόμος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που πάσχουν από αυτά.
Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, με την άδεια αρμόδιων τοπικών, δημοτικών και περιφερειακών αρχών παγκοσμίως θα φωταγωγηθούν διάσημα ορόσημα/μνημεία/κτήρια με μωβ χρώμα (το χρώμα της Παγκόσμιας Ημέρας ΙΦΝΕ). Οι εικόνες των φωταγωγημένων διάσημων ορόσημων/μνημείων/κτηρίων θα δημοσιευθούν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (κάτω από τα hashtag #unitedwestand2017 και #worldibdday2017).
Στην Ελλάδα αρκετοί οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλοι φορείς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, έδωσαν την άδειά τους προκειμένου τη νύχτα της 19ης Μαΐου 2017 να φωταγωγηθούν με μωβ χρώμα διάσημα ορόσημα/μνημεία/κτήρια της περιοχής τους.
Illuminations 2017

Φωταγωγήσεις

Τα ορόσημα/κτήρια/μνημεία που θα φωταγωγηθούν είναι τα εξής:
1. Το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής – Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στην Αθήνα
Athens Greece
2. Το Γλυπτό Ομπρέλες στη Θεσσαλονίκη
Thessaloniki Greece
3. Το Δημαρχείο στην Καβάλα
Kavala Greece
4. Το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Δράμα
Drama Greece
5. Η Ακρόπολη των Σερρών – Κουλάς στις Σέρρες
Serres Greece
6. Το Δημαρχείο στην Κοζάνη
Kozani Greece
7. Η Κεντρική Γέφυρα στα Τρίκαλα
Trikala Greece
8. Η Ιατρική Σχολή στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα
Larisa Greece
9. Το Άγαλμα του Στρατηγού Νικόλαου Πλαστήρα στην Καρδίτσα
Karditsa Greece
10. Η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη στα Ιωάννινα
Ioannina Greece
11. Τα Ανάκτορα των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου στην Κέρκυρα
Corfu Island Greece
12. Η Ξύλινη Γέφυρα στη Λευκάδα
Lefkada Island Greece
13. Τα Σιντριβάνια στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α’ στην Πάτρα
Patra Greece
14. Το Παλαιό Δημαρχείο στην Αίγινα
Aegina Island Greece
15. Το Παλαιό Δημαρχείο στη Μυτιλήνη
Mytilene Island Greece
16. Το Δημαρχείο στο Ρέθυμνο
Rethymno Crete Island Greece
17. Η Ενετική Λότζια – Δημαρχείο Ηρακλείου στο Ηράκλειο
Heraklion Crete Island Greece
18. Το κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο
Rhodes Island Greece
19. Το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο λιμάνι της Χίου
Chios Island 2
Ταυτόχρονα κατά τις πρώτες ώρες της φωταγώγησης στα συγκεκριμένα σημεία μέλη και φίλοι του συλλόγου και άλλοι εθελοντές θα συμμετέχουν σε υποστηρικτικές εκδηλώσεις διανέμοντας στο κοινό ενημερωτικά φυλλάδια και παρέχοντας λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα ΙΦΝΕ και την ποιότητα ζωής των ατόμων που πάσχουν από αυτά.
Ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας καλεί όλους όσους επιθυμούν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα άτομα με ΙΦΝΕ να φωτογραφηθούν με φόντο το φωταγωγημένο κτήριο ή μνημείο της περιοχής τους και στη συνέχεια να δημοσιεύσουν τις εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (κάτω από τα hashtag #unitedwestand2017 και #worldibdday2017), κάνοντας παράλληλα γνωστή την ιστορία αλλά και τις ομορφιές της χώρας μας σε όλο τον κόσμο.
Στο πλαίσιο “εορτασμού” της Παγκόσμιας Ημέρας ΙΦΝΕ ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, παράλληλα με τη φωταγώγηση των διάσημων ορόσημων/μνημείων/κτηρίων της χώρας μας, διοργανώνει και τις παρακάτω εκδηλώσεις/δράσεις:
 ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 2017

Αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, η οποία καλύπτει τις συχνές ανάγκες των ατόμων με ΙΦΝΕ για αίμα.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017:

Πειραιάς

στο “Τζάνειο” Γενικό Νοσοκομείο του Πειραιά, από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ.

Θεσσαλονίκη

στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ.,

Σέρρες

στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ.

Πάτρα

σε κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Παναγία η Βοήθεια” που  θα βρίσκεται στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α’ στην Πάτρα, από τις 5.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ.
Ας σημειωθεί ότι όποιος εθελοντής αιμοδότης επιθυμεί να δώσει αίμα για τα άτομα με ΙΦΝΕ, μπορεί να το κάνει σε οποιοδήποτε κέντρο αιμοδοσίας της χώρας και οποιαδήποτε ημέρα. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να δηλώσει ότι επιθυμεί η φιάλη να κατατεθεί στην τράπεζα αίματος του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας (κωδικός 11161) στο “Τζάνειο” Γενικό Νοσοκομείο του Πειραιά και στη συνέχεια να επικοινωνήσει με τον σύλλογο.
Διαδραστικά Παιχνίδια 2017

Εκδηλώσεις για Παιδιά

Αθήνα

Εκδήλωση για παιδιά στην Αθήνα, με διαδραστικά παιχνίδια από την εκπαιδευτικό προσχολικής ηλικίας κ. Σοφία Μαυροπούλου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, στις 11.00 π.μ., στο σαλόνι του 1ου ορόφου στο κεντρικό κτήριο του νοσοκομείου παίδων “Αγία Σοφία”, Θηβών και Παπαδιαμαντοπούλου στο Γουδί.

Μυτιλήνη

Διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά ασθενείς με ΙΦΝΕ και τους φίλους τους στη Μυτιλήνη, από τη θεατρική ομάδα Θεατροζουζούνια και τον παιδότοπο – πολυχώρο παιδικών δραστηριοτήτων Ζουζούνια του έργου “Άριελ, η μικρή γοργόνα”.
Η παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 21 Μαΐου, στις 11.00 π.μ., στο ανοικτό Θέατρο Μαρίνας Μυτιλήνηςμε ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Presentation2017

Εκδηλώσεις Ενημέρωσης των Ασθενών και του Ευρύτερου Κοινού

Θεσσαλονίκη

Ενημερωτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με ομιλήτριες την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γαστρεντερολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Υπεύθυνη Γαστρεντερολογικού – Υπατολογικού Τμήματος στη Β΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο “Ιπποκράτειο” Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης κ. Όλγα Γιουλεμέ και την Ψυχοθεραπεύτρια – Ψυχοδραματίστρια κ. Χριστίνα Πατρινιού, με γενικό θέμα “Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου – Ψυχολογία – Μετάβαση έφηβου ασθενή σε κλινική ενηλίκων”.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, στις 6.00 μ.μ., στο κτήριο της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφοςμε ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Χίος

Ενημερωτική εκδήλωση στην πόλη της Χίου με ομιλητές τον Γαστρεντερολόγο – Ηπατολόγο κ. Νικόλαο Παντέλαρο και τον Ψυχολόγο κ. Εμμανουήλ Κουκούλη, με γενικό θέμα “Ενημερώσου για τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου”.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, στις 7.00 μ.μ., στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, Ηρώων Πολυτεχνείου 5με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Λάρισα

Ενημερωτική εκδήλωση στη Λάρισα με εισηγητή τον Καθηγητή Γαστρεντερολογίας, Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, κ. Σπύρο Ποταμιάνο, με θέμα “Τι είναι τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου”, και ομιλητές την Επιμελήτρια Α’ της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Μαρία Παπαλιάγκα, με θέμα “Ψυχιατρική υποστήριξη ατόμων με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου και οι επιπτώσεις αυτών”, τον Ειδικευόμενο Γαστρεντερολόγο στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Κωνσταντίνο Οικονόμου, με θέμα “Εμβόλια και εγκυμοσύνη” και τον Καθηγητή Γαστρεντερολογίας, Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Σπύρο Ποταμιάνο, με θέμα “Φάρμακα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου – Αποτελεσματικότητα και παρενέργειες”.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, στις 11.00 π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Ουήλ του Δήμου Λάρισας, Άνθιμου Γαζή 29με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Μυτιλήνη

Ενημερωτική εκδήλωση στη Μυτιλήνη με εισηγητή τον Επιμελητή Α’ στο Γαστρεντερολογικό Τμήμα του “Βοστάνειου” Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γαστρεντερολόγο κ. Γεώργιο Ψάνη και ομιλητές τον Γαστρεντερολόγο κ. Ιωάννη Κατσαβέλλη, τη Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο κ. Μαρία Γιανναδάκη και τη Ρευματολόγο κ. Κλειώ Μαυραγάνη, με γενικό θέμα “Μαθαίνω να ζω με τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου”.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, στις 6.00 μ.μ., στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, Μικράς Ασίας 2με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Καβάλα

Ενημερωτική εκδήλωση στην Καβάλα με ομιλήτρια την Επιμελήτρια Α’ στο Γαστρεντερολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Γαστρεντερολόγο κ. Γεωργία Τσιολακίδου, με θέμα “Ενημερώσου για τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου”.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, στις 6.00 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, στον Άγιο Σίλαμε ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ηράκλειο

Ενημερωτική συνάντηση μελών και φίλων του συλλόγου στο Ηράκλειο, με ομιλήτρια την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας κ. Σοφία Λαντζανάκη, με θέμα “Γνώρισε τον σύλλογό σου και ενημερώσου για τα δικαιώματά σου ως χρόνιος ασθενής”.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, στις 5.00 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης, Κόσμων 6, 1ος όροφος, στο Ηράκλειομε ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Τα άτομα με ΙΦΝΕ ζουν πολεμώντας καθημερινά συμπτώματα όπως
η χρόνια κόπωση, ο πόνος, το άγχος, η κατάθλιψη και το αίσθημα απομόνωσης.
Συμπτώματα που πολύ συχνά κανένας δεν “βλέπει”.
Δήλωσε κι εσύ την υποστήριξή σου στα άτομα με ΙΦΝΕ!
Στάσου δίπλα μας στη μάχη που δίνουμε καθημερινά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επόμενη μέρα για το Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα

  Θετικά ήταν τα συναισθήματα που δημιούργησε στους κατοίκους της Αίγινας η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Αττικής για την έναρξη εργασιών αν...