Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ-ΨΥΧΑΚΗ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΓΙΝΑΣ

Την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016, εγκαινιάζεται στην Αίγινα η έκθεση ζωγραφικής NATURA HELLENICA της Μαριάννας Καλομοίρη - Ψυχάκη.

Μέλος οικογένειας ζωγράφων η Μαριάννα Καλομοίρη - Ψυχάκη γεννήθηκε το 1950 και παρακολούθησε μαθήματα αγιογραφίας στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Ξεκίνησε ως αγιογράφος δίπλα στον πατέρα της, Γιάννη Ψυχάκη, στενό φίλο του Φώτη Κόντογλου. Έργο τους η αγιογράφηση του Ιερού Ναού του Αγίου Λουκά Πατησίων.
 Έχει αγιογραφήσει επίσης το παρεκκλήσιο της Παναγίας Φανερωμένη στην Αίγινα. 

Από το Υπουργείο Πολιτισμού της ανατέθηκε η αποκατάσταση και συμπλήρωση της αγιογράφησης της Αγίας Παρασκευής που χτίστηκε την εποχή της Τουρκοκρατίας στην οδό Αιόλου. Φορητές εικόνες της υπάρχουν σε πολλούς ναούς της χώρας, Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις και έχει εικονογραφήσει αρκετά εξώφυλλα βιβλίων ενώ από τις εκδόσεις Μύρτος (2006) κυκλοφορεί σε επιμέλεια Χρήστου Τρεμούλη το λεύκωμα "Ημερολόγιο καλοτυχίας" με έργα της.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιουλίου και θα είναι επισκέψιμη κάθε πρωί 10.00-13.30 και κάθε απόγευμα 18.30-22.00 με ελεύθερη είσοδο.







@Πυξίδα Πολιτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...