Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Διεθνές συνέδριο με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά - 3-8 Νοεμβρίου 2014- Λεμεσός Κύπρος (Euromed 2014)

Πρόσκληση Συμμετοχής

Η Διεθνής Διάσκεψη για την Πολιτιστική Κληρονομιά (CH) συγκεντρώνει ερευνητές, φορείς χάραξης πολιτικής,  επαγγελματίες  για να ερευνήσουν μερικά από τα πιο πιεστικά ζητήματα που αφορούν στην πολιτιστική κληρονομιά σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος στόχος του συνεδρίου είναι να επικεντρωθεί σε διεπιστημονική και πολυεπιστημονική έρευνα επί της υλικής και άυλης   πολιτιστικής κληρονομιάς, τη χρήση των τεχνολογιών αιχμής για την προστασία, αποκατάσταση, διατήρηση, μαζική ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και παρουσίαση του περιεχομένου της Πολιτιστικής Κληρονομιάς . Την ίδια στιγμή, η εκδήλωση αυτή προορίζεται να καλύψει τα θέματα της έρευνας τα οποία είναι έτοιμα για εκμετάλλευση, αποδεικνύοντας την αποδοχή των νέων βιώσιμων προσεγγίσεων και νέων τεχνολογιών από την κοινότητα των χρηστών, ΜΜΕ, ιδιοκτήτες, διαχειριστές και τους συντηρητές της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πολλές οργανώσεις έχουν αποφασίσει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον για τη συζήτηση, επεξήγηση των νέων τεχνολογιών, ανταλλαγή σύγχρονων ιδεών και γενικά να επιτρέπει τη μεταφορά της γνώσης μεταξύ ενός μέγιστου αριθμού των επαγγελματιών και των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια μιας κοινής χρονικής περιόδου.
Η EuroMed2014 τελεί υπό την αιγίδα του
Α.Ε. του Πρόεδρου  της Δημοκρατίας της Κύπρου,  Ν. Αναστασιάδη
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.http://www.culturalheritage2014.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...