Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Στην Αίγινα «Πύλη-Πόλος» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

http://neaepohi.gr/index.php/saronikos-news/aigina/stin-aigina-pili-polos-tou-ellinikou-anoiktou-panepistimiou.html


Η πρωτοβουλία του Παναγιώτη Γρηγορόπουλου, ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, να ζητήσει τη συνδρομή και την υποστήριξη του Αν. Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, στο ζήτημα της συνέργειας του Δήμου με το Ελληνικό Ανοικτό Πανeπιστήμιο  φαίνεται να έχει θετική κατάληξη. Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανταποκρίθηκε άμεσα και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο με επιστολή του Προέδρου του, Χάρη Κοκκώση, στο Δήμαρχο Αίγινας, Θεοδόση Σακκιώτη, ανακοίνωσε ότι είναι στις προθέσεις του να ιδρύσει Κέντρο Πληροφόρησης στην Αίγινα με σκοπό αφενός να συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας και του εύρους παρεχόμενων υπηρεσιών στους φοιτητές του Ε.Α.Π. αλλά και να βελτιώσει την προσβασιμότητα της τοπικής κοινωνίας στη γνώση.

Στην επιστολή του προς τον Δήμαρχο Αίγινας,  ο κ. Κοκκώσης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Συγκεκριμένα, στην περίπτωση της Αίγινας, το Ε.Α.Π. θα μπορούσε – εφόσον το επιθυμείτε – να δημιουργήσει Κέντρο στο Δήμο σας, δίνοντας τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης της τοπικής κοινωνίας σε πληροφορίες για τις δραστηριότητες  και τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου. Παράλληλα, θα παρέχεται ενημερωτικό υλικό και διαδικτυακή πρόσβαση στις υπηρεσίες του Ε.Α.Π.».

Η αποκλειστική είδηση που δημοσιεύουμε σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα στην επίσκεψη του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου σήμερα το μεσημέρι στην Αίγινα.

( αναδημοσίευση από την ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...