πηγή https://audiovisual2014.pns.aegean.gr/el/audiovisual2014-home
30 Ιουνίου - 13 Ιουλίου, 2014
Λέσβος, Ελλάδα
Λέσβος, Ελλάδα
Αρχική
ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΤΙΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 2014
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)
Το τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει Θερινό Σχολείο στις Οπτικοακουστικές Τέχνες και Επικοινωνία, με δύο σεμινάρια από τις 30 Ιουνίου ως τις 13 Ιουλίου.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 1
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - μόνο στα ελληνικά (7-11 Ιουλίου 2014)
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2
CROSSING THE BORDERS WITH A CAMERA - μόνο στα αγγλικά (June, 30th - July, 13th, 2014)
ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ (30 ΙΟΥΝΙΟΥ-13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014)
Θερινό Σχολείο (στα αγγλικά) δημιουργίας ταινιών ντοκιμαντέρ στη Σμύρνη (Τουρκία) και στη Μυτιλήνη
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 1 (7-11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014)
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξερεύνηση των εκφραστικών και εννοιολογικών δυνατοτήτων του φωτογραφικού μέσου, μέσα από την επιλογή και ανάπτυξη ενός συγκεκριμένου θέματος. Διδάσκει ο Γρηγόρης Βλασσάς, τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας.
Το σεμινάριο θα εμβαθύνει σε θέματα που αφορούν μια σύνθετη φωτογραφική αφήγηση σε εξειδικευμένα θέματα όπως π.χ. αυτά που άπτονται του φωτογραφικού δοκιμίου. Οι ασκήσεις ταξινομούνται ανάλογα με τη φύση του θέματος σε δυο κυρίως κατηγορίες: άνθρωποι στον χώρο και αντικείμενα στο φως και τη σκιά. Ευρύτερος σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάπτυξη των γνώσεων και κριτικής ικανότητας των φοιτητών σε σχέση με το σύγχρονο θεωρητικό και κριτικό λόγο για την φωτογραφία.Με το πέρας του σεμιναρίου οι φοιτητές θα έχουν αποκτήσει μια καλή γνώση των ιδιαιτεροτήτων της δημιουργικής φωτογραφίας και του φωτορεπορτάζ και θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν κριτικά το έργο τους
Το σύνολο διδασκαλίας στην τάξη είναι 20 ώρες, ενώ προβλέπονται πολλές ακόμη πρακτικής άσκησης εκτός συμβατικών υποχρεώσεων, κάτω από την επίβλεψη του διδάσκοντα. Tο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 έως και Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Μυτιλήνη. Σε όσους το παρακολουθήσουν επιτυχώς, θα δοθεί από το πανεπιστήμιο βεβαίωση συμμετοχής που είναι διαβαθμισμένη στο Eυρωπαϊκό Σύστημα Πιστωτικών Μονάδων σε 2 ECTS.
Το κόστος συμμετοχής για τα δίδακτρα έχει ορισθεί στο ποσό των 150 ευρώ από το Πανεπιστήμιο. Οι εκτός Μυτιλήνης συμμετέχοντες κλείνουν μόνοι τους ξενοδοχείο όπου θέλουν. Τα κανονικά (μη φοιτητικά) εισιτήρια του πλοίου από Πειραιά είναι περίπου 85 ευρώ με επιστροφή.
Ημερομηνία λήξης αιτήσεων εγγραφής: 30 Μαϊου 2014
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
από το Θερινο Σχολείο του 2013
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2 (30 ΙΟΥΝΙΟΥ-13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014)
ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ
CROSSING THE BORDERS WITH A CAMERA
Θερινό Σχολείο δημιουργίας ταινιών ντοκιμαντέρ στη Σμύρνη (Τουρκία) και στη Μυτιλήνη
A Summer School in Documentary Filmmakingin Izmir, Turkey and Mytilene, Greece
To Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Department of Cinema and Digital Media, Izmir University of Economics της Τουρκίας διοργανώνουν εντατικό, πρακτικό Θερινό Σχολείο με αντικείμενο τη δημιουργία ντοκιμαντέρ στη Σμύρνη και στη Μυτιλήνη από τις 30 Ιουνίου ως τις 13 Ιουλίου 2014. Το Θερινό Σχολείο έχει τη μορφή workshop και θα ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα στη Σμύρνη για να συνεχιστεί τη δεύτερη εβδομάδα στη Μυτιλήνη.
Γνωρίστε τη Σμύρνη και τη Μυτιλήνη με τον πιο δημιουργικό τρόπο:
μαθαίνοντας να ερευνάτε και να γυρίζετε ντοκιμαντέρ
ενταγμένοι σε πολυεθνικές ομάδες κινηματογραφιστών
και με εξοπλισμό και καθοδήγηση καθηγητών Πανεπιστημίων!
Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν μικρές πολυεθνικές ομάδες-«συνεργεία γυρισμάτων» προκειμένου να ερευνήσουν, συγγράψουν σενάρια, βιντεοσκοπήσουν και μοντάρουν τρέιλερ και ταινίες ντοκιμαντέρ υπό την επίβλεψη έμπειρων καθηγητών από τα δυο Πανεπιστήμια με θεματα. Το Ελληνικό και το Τουρκικό Πανεπιστήμιο θα παρέχουν όλο το απαραίτητο εξοπλισμό και στούντιο.
Η επίσημη γλώσσα του Θερινού Σχολείου είναι τα αγγλικά και όλες οι επικοινωνίες γίνονται στα αγγλικά (επιπέδου First Certificate). Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν κάποια εμπειρία (επαγγελματική ή ερασιτεχνική) στην έρευνα ή στο γύρισμα οπτικοακουστικών έργων (κάμερα, μοντάζ κλπ). Με δεδομένο όμως, ότι οι ασκήσεις είναι ομαδικές, δεν απαιτείται ιδιαίτερα μεγάλη εμπειρία ή εκπαίδευση. Επαγγελματίες, πτυχιούχοι οπτικοακουστικών τεχνών, ενθουσιώδεις ερασιτέχνες της κάμερας, υποψήφιοι με εμπειρία ή εκπαίδευση στην κοινωνική έρευνα, καθώς και ενεργοί φοιτητές ή απόφοιτοι των τμημάτων των Πανεπιστημίων που διοργανώνουν το Θερινό Σχολείο είναι επίσης καλοδεχούμενοι.
Από το Θερινό Σχολείο του 2013
Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν και θα ολοκληρώσουν επιτυχημένα τις ασκήσεις και τα ντοκιμαντέρ, θα πάρουν Πανεπιστημιακή Βεβαίωση από το ένα από τα δύο Πανεπιστήμια (όποιο επιλέξουν) που ισοδυναμεί με 4 Eυρωπαϊκές Πιστωτικές Μονάδες (ECTS).
Η θέα της Τουρκίας απο τη Μυτιλήνη
Τα καλύτερα από τα ντοκιμαντέρ που θα γυριστούν, θα προβληθούν στο Aegeandocs Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που διεξάγεται στη Λέσβο και σε άλλα νησιά του Αιγαίου από τις 20 ως τις 28 Σεπτεμβρίου 2014.
Τα δίδακτρα είναι 350 ευρώ και για τις δυο εβδομάδες και στα δυο Πανεπιστήμια.
Ημερομηνία λήξης αιτήσεων εγγραφής
30 Μαϊου 2014
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΗ
(η αιτηση δεν συνεπαγεται αυτόματη αποδοχή ούτε οικονομική επιβάρυνση.
Τα δίδακτρα καταβάλλονται μετά την αποδοχή του υποψηφίου από επιτροπή καθηγητών)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου