Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Online Bιβλιοθήκες που μπορείς να επισκεφθείς 24/7

 

Βρήκαμε κάποιες από τις online βιβλιοθήκες που υπάρχουν εκεί έξω και σου τις παρουσιάζουμε, κερνώντας γνώση για άλλη μια φορά.

Online Bιβλιοθήκες που μπορείς να επισκεφθείς 24/7
 201  0 1

Έχουμε χαρεί ιδιαιτέρως που μαζί με τα κομμωτήρια πριν κάποιες μέρες άνοιξαν και τα βιβλιοπωλεία, μιας και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δίνουμε προτεραιότητα στον κόσμο του βιβλίου.

Άλλωστε πολλά από αυτά μας κράτησαν και μας κρατούν ακόμη την καλύτερη συντροφιά όσο προσπαθούμε να συνηθίσουμε στην ιδέα, να στέλνουμε sms προκειμένου να πάμε έναν περίπατο, ή να αγοράσουμε πράγματα από το σούπερ μάρκετ. Αυτό που ίσως αργήσει ωστόσο, είναι η βόλτα σε μια βιβλιοθήκη από αυτές που τόσο αγαπάμε να επισκεπτόμαστε αφού, λόγω της τρέχουσας υγειονομικής κατάστασης παραμένουν κλειστές. 

Για αυτόν τον λόγο συγκεντρώσαμε κάποιες από τις πιο ενημερωμένες ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες που υπάρχουν εκεί έξω κι είναι ανοιχτές 24/7, για την αναγνωστική σου πάρτη και μόνο, είτε για να διαβάσεις online, είτε να διαδανειστείς.

Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών

Πλήθος συγγραμμάτων και ακαδημαϊκών βιβλίων σε ηλεκτρονική μορφή σε περιμένουν σε ελεύθερη πρόσβαση, ενώ μια απλή εγγραφή ξεκλειδώνει ακόμη περισσότερους τίτλους, χορταίνοντας σε γνώση.

https://library.upatras.gr/support/edumaterial

Κάλλιπος

Το Αποθετήριο «Κάλλιπος» είναι ένας ιστότοπος συλλογής συγγραμμάτων, βοηθημάτων και μαθησιακών αντικειμένων, τα οποία είτε έχουν δημιουργηθεί από μέλη της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας στο πλαίσιο της Δράσης «Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα / Κάλλιπος» είτε έχουν διατεθεί στη Δράση μέσω ανοικτής πρόσκλησης διάθεσης επιστημονικού περιεχομένου. Στόχος του Αποθετηρίου είναι η συστηματική καταγραφή, οργάνωση και μακροχρόνια διατήρηση συγγραμμάτων και μαθησιακών αντικειμένων της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας. Μέσω πέντε (5) Θεματικών Περιοχών, μπορείτε να αναζητήσετε εκπαιδευτικό υλικό στο πλήρες κείμενο των συγγραμμάτων και μαθησιακών αντικειμένων του Αποθετηρίου, καθώς και να πλοηγηθείτε στα περιεχόμενά του.

https://repository.kallipos.gr/

Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης Παντείου Πανεπιστημίου

http://library.panteion.gr/

Με ένα πολύ εύχρηστο σύστημα αναζήτησης τίτλων και υλικού για έρευνα και μελέτη η online Βιβλιοθήκη του Παντείου Πανεπιστημίου, σε φέρνει με ένα κλικ πολύ κοντά σε άπειρη γνώση. Με μια εγγραφή μπορείς μάλιστα να διαδανειστείς βιβλία που έψαχνες καιρό, από τον πολύ ενημερωμένο κατάλογο του Πανεπιστημίου.

Διαδικτυακή Υπηρεσία Διάθεσης Ψηφιακού Περιεχομένου Βιβλιοθηκών

Η νέα διαδικτυακή υπηρεσία «ABEKT e-opac» συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός παραδοσιακού OPAC (Online Public Access Catalogue) βιβλιοθήκης και μίας εφαρμογής για τη διαχείριση και τη διάθεση πλήρους ψηφιακού περιεχομένου.

Με τη χρήση της υπηρεσίας «ABEKT e-opac», η βιβλιοθήκη μπορεί να διαχειριστεί και να διαθέσει στο κοινό επεξεργασμένες βιβλιογραφικές εγγραφές, οι οποίες διασυνδέονται με το πλήρες ψηφιακό περιεχόμενο. Οι χρήστες της βιβλιοθήκης έχουν τη δυνατότητα, μέσω ενός εξελιγμένου web OPAC, να εντοπίσουν το υλικό που τους ενδιαφέρει και να πλοηγηθούν διαδικτυακά στο ψηφιακό υλικό μέσα από ένα ευέλικτο και ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον.

Η διαδικτυακή υπηρεσία «ABEKT e-opac» αναπτύσσεται στο πλαίσιο της νέας έκδοσης του συστήματος αυτοματισμού βιβλιοθηκών ΑΒΕΚΤ του ΕΚΤ. Με το «ABEKT e-opac» διατίθενται ήδη, πιλοτικά, οι ψηφιακές συλλογές των Δημόσιων Κεντρικών Βιβλιοθηκών Κόνιτσας, Λιβαδειάς, Μυτιλήνης, Ρεθύμνου και Σερρών.

http://www.abekt.gr/eopac

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη: Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση

Με χιλιάδες άρθρα με ελεύθερη πρόσβαση σε όποιον τον επιθυμεί και δυνατότητα download σε pdf μορφή, σίγουρα έχει σώσει κόσμο και κοσμάκη που έχει επιχειρήσει να γράψει μια οποιαδήποτε εργασία, ανεξαρτήτως θέματος.

http://repository.edulll.gr/edulll/

Εθνικός Συλλογικός Κατάλογος Επιστημονικών Περιοδικών

Ο Εθνικός Συλλογικός Κατάλογος Επιστημονικών Περιοδικών (ΕΣΚΕΠ) των ελληνικών επιστημονικών και τεχνολογικών βιβλιοθηκών είναι μια υπηρεσία που το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου του, αναπτύσσει, διατηρεί και διαθέτει.

Στον κατάλογο αυτόν παρουσιάζονται τα βιβλιογραφικά δεδομένα των επιστημονικών περιοδικών, έντυπων και ηλεκτρονικών, που διαθέτουν οι ελληνικές βιβλιοθήκες στις συλλογές τους, ενώ για κάθε τίτλο περιοδικού δίνονται τα στοιχεία της συλλογής (holdings) των βιβλιοθηκών που το διαθέτουν.

Σήμερα, στον κατάλογο συμμετέχουν με τις συλλογές τους 189 βιβλιοθήκες που αριθμούν 100.882 τίτλους περιοδικών.

Η δημιουργία του Εθνικού Συλλογικού Καταλόγου Επιστημονικών Περιοδικών ξεκίνησε το 1983 και τόσο η ενημέρωσή του με νέα στοιχεία περιοδικών και βιβλιοθηκών όσο και η βελτίωση της ποιότητας και εγκυρότητας των εγγραφών γίνεται, εφεξής, σε καθημερινή βάση.

Project Gutenberg

Με ένα τεράστιο κατάλογο που αριθμεί πάνω από 60 χιλιάδες τίτλους από e-books κι ένα πανεύκολο σύστημα αναζήτησης το Project Gutenberg είναι η ψηφιακή βιβλιοθήκη που θα ικανοποιήσει και τον πλέον απαιτητικό λάτρη των βιβλίων. Αν μείνεις ευχαριστημένος μέσω δωρεάς μπορείς να ενισχύσεις το έργο τους!

http://www.gutenberg.org/

Εθνική Βιβλιοθήκη της Αγγλίας

Ένας πραγματικός διαδικτυακός θησαυρός γνώσης, σου προσφέρεται απλόχερα κι αν τα αγγλικά σου είναι σε καλό επίπεδο, τότε θα αισθανθείς πλουσιότερος πνευματικά μετά από κάθε επίσκεψή σου στην ηλεκτρονική σελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Αγγλίας. Καλύπτοντας σχεδόν κάθε πιθανό τομέα μελέτης και έρευνας διαθέτει έναν τεράστιο όγκο υλικού και βιβλιογραφίας για κάθε ενδιαφερόμενο.

https://www.bl.uk/#

Microsoft Academic

Πρόκειται ίσως για μια από τις πλέον ενημερωμένες διαδικτυακές βιβλιοθήκες παγκοσμίως με περισσότερα από 80 εκατομμύρια επιστημονικά άρθρα στα αρχεία της. Απαιτείται η καλή χρήση αγγλικών μονάχα. Κατά τα άλλα καλή πλοήγηση!

https://academic.microsoft.com/home

Αν δεν σου αρκούν οι παραπάνω επιλογές, τότε μπορείς να χρησιμοποιείς το libdex μια ιστοσελίδα ψαχτήρι για τις βιβλιοθήκες όλου του κόσμου, που θα σε βοηθήσει να ξετρυπώσεις όποιο βιβλίο έχεις θελήσει.

 


 [71]Φράση ποπ κορν
 [72]Αν επιλέξεις να απευθυνθείς στους εραστές των βιβλιοθηκων- ποοστό 0,001% του πληθυσμού- πρέπει να το κάνεις με πιο ιντελεκτουέλ κείμενο, ή με πιο απλό του στυλ «ξέρω τι ψάχνεις γιατί είσαι/είμαι ψαγμένος δεν θα σε κουράσω πολύ με μπουρδίτσες. Θα σου δώσω λύσεις»

Αναδημοσίευση από  www.in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...