Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής

 
Ανακαλύπτοντας την αρχαία κεραμική
Εργαστήριο κεραμικής για παιδιά

Το χώμα, το νερό και η φωτιά, στοιχεία που συνθέτουν την αρχέγονη τέχνη της κεραμικής. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα τρία αυτά στοιχεία. Παίζουν με την αίσθηση της αφής και μαθαίνουν τις βασικές αρχές και τεχνικές της κεραμικής.
...
Σπάνε τη γη για να φτιάξουν πηλό, όπως οι αρχαίοι.

Γνωρίζουν τις απαρχές της κεραμικής. Εμπνέονται από τα προϊστορικά αγγεία και ειδώλια και πλάθουν από πηλό θεούς, ανθρώπους, ζώα, κούπες και άλλα…..

Τέλος μαθαίνουν πως η φωτιά μεταμορφώνει τη γη σε κεραμικό. Ψήνουν τα κεραμικά τους σε πρωτόγονο καμίνι με ξύλα.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Θαλασσινή Μπράτσου (ιστορικός τέχνης-κεραμίστρια), σε συνεργασία με τη Λουκία Δραγάτση (εικαστικό) και τη Δήμητρα Σιδηροπούλου (αρχαιολόγο).

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 6-13 χρονών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 4 συναντήσεις (9/4, 16/4, 23/4, 15/5). Τα μαθήματα γίνονται Σάββατο πρωί 11-1 και την Κυριακή 15 Μαΐου. Οι μαθητές μας θα πάρουν τα αντικείμενα τους ψημένα.

Το κόστος συμμετοχής είναι 60 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των υλικών των εργαλείων).

Δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις θέσεων με μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook (https://www.facebook.com/kmnka?ref=hl), μέσω email στο kmnk@otenet.gr στην ιστοσελίδα www.potterymuseum.gr και στη γραμματεία του Μουσείου Νεώτερης Κεραμικής 210-3318491-5 (Δευτέρα -Παρασκευή) και στο 6976831629
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επόμενη μέρα για το Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα

  Θετικά ήταν τα συναισθήματα που δημιούργησε στους κατοίκους της Αίγινας η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Αττικής για την έναρξη εργασιών αν...