Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Βελτιώνω την πόλη μου :Πλατφόρμα για την άμεση επικοινωνία των πολιτών με τον Δήμο ( αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα Πόλεις και Πολιτικές)

Η ανάπτυξη του διαδικτύου και η επέκταση της χρήσης των κινητών συσκευών σε ολοένα και περισσότερους πολίτες , παίζει καθοριστικό ρόλο στην υποβοήθηση της συμμετοχής των πολιτών στη ζωή της πόλης .Σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν αναπτυχθεί εφαρμογές δήλωσης προβλημάτων, υποβοήθησης διαβουλεύσεων μεταξύ τοπικών αρχών και δημοτών, διατύπωσης γνώμης για τοπικά θέματα, προβολής των δράσεων τοπικών ομάδων .
Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που παρουσιάζουν συλλογές από τέτοιες εφαρμογές όπως η thecity2.0
Ο Σπύρος Νικολόπουλος από την ερευνητική μονάδα URENIO παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη στις 23 Νοεμβρίου 2013 στο συνέδριο της έκθεσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης POLIS εφαρμογή για κινητές συσκευές για την άμεση επικοινωνία των πολιτών με τον Δήμο για δήλωση προβλημάτων.
Η εφαρμογή είναι άμεσα αξιοποιήσιμη από Δήμους της χώρας.Επιδέχεται τροποποιήσεις και βελτιώσεις με την προϋπόθεση να είναι επίσης η νέα έκδοση διαθέσιμη σε όλους.Χρησιμοποιείται ήδη από Δήμους και αρκετοί άλλοι πειραματίζονται.
Καλοδεχούμενη η προσφορά της URENIO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...