Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Πρόταση διοργάνωσης σεμιναρίου Πολιτιστικής Διαχείρισης στην Αίγινα.

Παρακάτω αναδημοσιεύω κείμενο από την ιστοσελίδα της Καβάλας (http://www.e-kavala.eu/index.php?sec=5&cid=15162)- Πρόκειται για τη διοργάνωση σεμιναρίων πολιτιστικής διαχείρισης τα οποία θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν και στο νησί μας γιατί είναι πραγματικά πολύτιμες οι πληροφορίες που θα μας παρέχουν-Η πρόταση απευθύνεται στους ιθύνοντες οι οποίοι θα πρέπει να βάλουν στην άκρη τα προσωπικά τους συμφέροντα και να ενεργήσουν για το καλό του νησιού μας. Οι ενδιαφερόμενοι ας επικοινωνήσουν μαζί μου γιατί υπάρχει σοβαρή πρόταση συνεργασίας εκ μέρους των εισηγητών του σεμιναρίου αυτού για να έρθουν στην Αίγινα για τη διοργάνωση σεμιναρίου.
===========================================================
<<Η «Δημωφέλεια» διοργανώνει για λογαριασμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σεμινάρια με θέμα την «Ολοκληρωμένη ποιοτική διαχείριση πολιτιστικών πόρων, ανταλλαγή καλών πρακτικών και ανάπτυξη συνεργειών» και την «Ανάπτυξη της διοικητικής ικανότητας των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων σχετικά με την αξιοποίηση και διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς».
Και τα δύο σεμινάρια πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Συγκρότημα Χαλίλ Μπέη – Παλιά Μουσική, την Παρασκευή 29/7/2011, το πρώτο στις 10.00 και το δεύτερο στις 18.00 και υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου ««Cultural Heritage: Exploiting Opportunities For Rural Development – CHORD». Βασικός στόχος του έργου είναι να αναπτύξει πιλοτικά μια κοινή στρατηγική για την εφαρμογή καινοτόμων πολιτιστικών υπηρεσιών και πρωτοβουλιών προώθησης, με σκοπό την βελτίωση της ελκυστικότητας της πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή της Μεσογείου. Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού, είναι η αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η ενσωμάτωσή της σε ένα σύστημα στρατηγικής και μάρκετινγκ. Ειδικότερα, το έργο σκοπεύει να συνδράμει στην ανάλυση των ελλειμμάτων / περιορισμών που υπάρχουν στην αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και να εμπλέξει τους τοπικούς φορείς σε ένα μεταβιβάσιμο μοντέλο ποιότητας των πολιτιστικών υπηρεσιών. Χαιρετισμό στα σεμινάρια θα απευθύνουν ο Κώστας Παπακοσμάς, θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού-Πολιτισμού ΑΜ-Θ και ο Κωστής Σημιτσής, Δήμαρχος Καβάλας.

Οι εισηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα του πρωινού σεμιναρίου, είναι οι ακόλουθες: 1η Εισήγηση: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «Σύντομη παρουσίαση του προγράμματος CHORD», 2η Εισήγηση: Αναπτυξιακή Ροδόπης «Γενικές Αρχές Ποιότητας & Ερμηνευτικό Marketing επιχειρηματικών πολιτιστικών κόμβων στην Περιφέρεια ΑΜΘ», 3η Εισήγηση (1ο Μέρος): Τσακηρίδη Όλγα, Κύρια Ερευνήτρια Πολιτιστικής Διαχείρισης, Εθνικό Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών, Ινστιτούτο Πολιτικής Κοινωνιολογίας, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, «Διαχείριση Πολιτιστικών Πόρων: Έννοιες, στάδια Σχεδιασμού, Καλές Πρακτικές από την Ελληνική και Διεθνή εμπειρία», 3η Εισήγηση (2ο Μέρος): Τσακηρίδη Όλγα. Οι εισηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα του απογευματινού σεμιναρίου, είναι οι ακόλουθες: 1η Εισήγηση: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «Σύντομη παρουσίαση του προγράμματος CHORD», 2η Εισήγηση: Αναπτυξιακή Ροδόπης «Γενικές Αρχές Ποιότητας & Ερμηνευτικό Marketing επιχειρηματικών πολιτιστικών κόμβων στην Περιφέρεια ΑΜΘ», 3η Εισήγηση: ΕΝΑ ΧΙΟΥ Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης Χίου Α.Α.Ε. «Παρουσίαση των δραστηριοτήτων της ΕΝΑ ΧΙΟΥ & των αποτελεσμάτων στο πλαίσιο συμμετοχής ως εταίρος στο έργο SHIFT», 4η Εισήγηση: Κλήμης Γιώργος- Μιχαήλ, Επίκουρος Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στο τμήμα επικοινωνίας, μέσων και πολιτισμού «Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα: Η περίπτωση των πολιτιστικών βιομηχανιών», 5η Εισήγηση: Δεληβοριάς Νικόλαος, Διευθυντής της Ένωσης Ελληνικών πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα «Η Ένωση ελληνικών Πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα - ο ρόλος των δικτύων Πόλεων στη σημερινή πολιτική και οικονομική κατάσταση, ή τι σημαίνει τελικά “καλή πρακτική”».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...