Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΓΙΝΑΣ



Δια χειρός Ραλλού Λιόλιου Κούση 

Εκθεση Βυζαντινών εικόνων από την κυρία Ραλλού Λιόλιου Κούση.

20 έως 24 Ιουνίου 2014 στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.

Η Ραλλού Λιόλιου Κούση είναι Ελληνίδα της Διασποράς προερχόμενη από το νησί της Λέσβου όπου οι γονείς της γνωρίστηκαν προερχόμενοι από διάφορα μέρη του πολιτισμένου κόσμου.
Ο Κωνσταντινουπολίτης πατέρας της ήταν γιος διασήμου χρυσοχόου στο Σουλτάν και η μητέρα της, με ρίζες από την Αλεξάνδρεια, ήταν μια χαρισματική, όμορφη και έξυπνη γυναίκα που έπαιζε το πιάνο και λάτρευε την Ιταλική όπερα. Η γιαγιά της, από την Λεύκη Ρωσία, έδινε μια πινελιά γλυκιάς μελαγχολίας λόγω της ιστορίας της χώρας της.
Η ίδια η Ραλλού, σπούδασε ζωγραφική και γραφιστική σε μεγάλα σχολεία τέχνης στην Αθήνα. Τελευταία έχει μαγευτεί από την αγιογραφία και έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με την Βυζαντινή τέχνη, η οποία ακολουθεί την παραδοσιακή τεχνική που χρησιμοποιούν οι μοναχοί, μαέστροι της αγιογραφίας.
Έχει εκθέσει τα έργα της σε αρκετές γκαλερί και παράλληλα ασχολείται με την αποκατάσταση παλαιών εικόνων. Μέχρι σήμερα έχει φιλοτεχνήσει πολλές αυθεντικές βυζαντινές εικόνες και εργάζεται συνεχώς με καινούρια θέματα που την εμπνέουν.
( πληροφορίες από το προσωπικό της site στο οποίο μπορείτε να βρείτε περισσότερα στοιχεία για τα έργα της www.rallou-byzantine-icons.com )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...