Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

ΩΔΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ


INVITATION- ODE STH THALASSA_Page_1
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων σε συνεργασία με το 3ο εργαστήρι ζωγραφικής και το εργαστήρι χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., υπό την επίβλεψη των καθηγητών Ζωγραφικής Γιώργου Τσακίρη και Χαρακτικής Μανόλη Γιανναδάκη, καθώς και με την Εφορεία Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων διοργανώνουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά σύγχρονη εικαστική έκθεση με τίτλο: «Ωδή στη θάλασσα». Οι φοιτητές και οι καθηγητές ενημερώθηκαν για τα προγράμματα «ΟΛΚΑΣ» (www.olkas.net) και «ΛΙΜΗΝ» (www.limenproject.net), που υλοποιεί το ΕΚΒΜΜ και εμπνεύστηκαν από τους στόχους και το περιεχόμενό τους. Τα 51 έργα παρουσιάζουν, μέσα από την προσωπική ματιά του κάθε καλλιτέχνη, απόψεις των λιμανιών, διαφορετικές όψεις της θάλασσας, μεσαιωνικά πλοία που είναι γνωστά από ιστορικούς χάρτες, ή αποκαλύφθηκαν σε ανασκαφές και στιγμές της ζωής των ανθρώπων που εργάζονται στα λιμάνια. Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «ΛΙΜΗΝ. Πολιτιστικά Λιμάνια από το Βόρειο Αιγαίο στη Μαύρη Θάλασσα» που υλοποιεί το ΕΚΒΜΜ με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα: «Black Sea Cross Border Cooperation Program». Στόχος του έργου είναι η προβολή και ανάδειξη του βυζαντινού-μεσαιωνικού πολιτισμού που σώζεται στα λιμάνια του Βορείου Αιγαίου και της Μαύρης Θάλασσας καθώς και η καθιέρωση του θεσμού «Πολιτιστικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας».
Επικεφαλής και συντονιστής του έργου είναι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, ενώ στην υλοποίησή του συνεργάζονται επτά φορείς από έξι χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Γεωργία), με στόχο τη μελέτη, ανάδειξη και μουσειακή προβολή της μεσαιωνικής πολιτιστικής κληρονομιάς των λιμανιών που περιλαμβάνονται στο έργο.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά και ώρα 19.30. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 31 Οκτωβρίου 2015.
Πληροφορίες: Δρ Φλώρα Καραγιάννη (Ε.Κ.Β.Μ.Μ.), 2310 889830, 6977552529
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015, 19:30
Χώρος έκθεσης: Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, 210 4590731

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μάγια Πικάσο / Πέθανε η κόρη του σπουδαίου ζωγράφου

  Η μεγαλύτερη κόρη του Πικάσο, πρωτοστάτησε σε πολλές σημαντικές δωρεές της κληρονομιάς του στο γαλλικό κράτος Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και...